Home Huis Is een lease auto wat voor jou?

Is een lease auto wat voor jou?

0
Is een lease auto wat voor jou?

Wanneer je weleens televisie kijkt heb je het begrip lease auto vast weleens voorbij horen komen. Maar houdt het leasen van een auto nou eigenlijk precies in? Vaak denken mensen dat het leasen van een auto hetzelfde is als het huren van een auto. Dit is echter niet helemaal het geval. Natuurlijk zijn er wel overeenkomsten met het huren van een auto en het leasen van een auto. Alleen wanneer je kiest voor het leasen van een auto zul je beschikken over een stuk meer voordelen. Een heel erg groot voordeel wanneer je een auto gaat leasen is dat je helemaal geen gezeur meer hebt met de onderhoud van de auto. Wanneer de auto namelijk onderhoud nodig heeft zal dit allemaal geregeld moeten worden door het bedrijf waarvan je de auto hebt geleasd. Daarbij zijn de kosten van het onderhoud ook voor het bedrijf. Natuurlijk zul je nog steeds wel normaal met je auto om moeten blijven gaan en de auto niet total loss rijden. Ga er dan namelijk maar vanuit dat je de schade zelf mag gaan dekken.

Vergelijken

Wanneer je inderdaad op zoek bent naar een lease auto kan dit best een behoorlijke klus zijn. En dit heeft niet te maken met het feit dat het leasen van een auto heel erg moeilijk is. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er zo ongelofelijk veel verschillende aanbieders zijn voor het leasen van auto. Je moet dus uit heel erg veel verschillende bedrijven een keuze maken en dat kan behoorlijk lastig zijn. Om zeker te weten dat je uitkomt bij de lease auto die het beste bij jou past en die voor jou het voordeligst is doe je er goed aan om alle bedrijven eerst te vergelijken. Tijdens het vergelijken van de verschillende aanbieders zullen er een aantal dingen naar voren komen. Zo zal onder andere de prijs naar voren komen die je moet gaan betalen voor de auto. Maar ook de levertijd van de auto zal verschijnen. Naast deze twee punten zijn er nog veel meer dingen die je kunt vergelijken. Het vergelijken van lease maatschappijen kun je tegenwoordig heel erg eenvoudig online doen. 

Verschillende manieren van leasen

Er zijn verschillende vormen van leasen waar je voor kunt kiezen. Wanneer je een auto voor jezelf gaat huren noem je dit private lease. Naast dat je een auto prive kunt leasen is het ook mogelijk om een auto zakelijk te leasen. Dit noem je dan een zakelijker lease auto. Het verschil tussen de twee verschillende manieren van leasen is voornamelijk fiscaal. Wanneer je een auto zakelijk gaat leasen is dit vaak voordeliger omdat je er dan geen belasting over hoeft te betalen. Wanneer je de auto dan vervolgens veel privé gaat gebruiken zul je wel belasting betalen. 

Vorig artikel Onderhoud bij antiek meubilair
Volgend artikel Een auto huren met app: dat is pas handig!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!