Home Algemeen Vermijd files met de online werkplek

Vermijd files met de online werkplek

0
Vermijd files met de online werkplek

Het is nog altijd frapant dat ze in de ochtendspits en in de avondspits met z’n allen in de file aansluiten. En dat we het nog steeds niet voor elkaar hebben om dit probleem op te lossen. Soms kan het ook echt niet anders maar mijn overtuiging is dat we ook vaak last hebben van het feit dat we gewoontedieren zijn. Het is nu eenmaal gewoonte dat je ‘s-ochtends om 8.30 gaat zitten achter je bureau en je rond 17.00 uur daar weer weg gaat en naar huis rijdt. Zonde want met wat meer creativiteit kunnen we toch echt een groot deel van het file probleem oplossen. De online werkplek is daar één van. In dit blog vertellen we daar meer over.

Wat houdt de online werkplek in?

De online werkplek houdt in dat je je werkplek via een online omgeving kunt bereiken. Vanuit hier kun je dus bij je bestanden en bij je applicaties. Een vaste werkplek is daarmee in principe niet meer nodig. Veel bedrijven hebben inmiddels deze mogelijkheid. Daarmee hebben ze een goed technisch hulpmiddel om het nieuwe werken in te voeren. Het nieuwe werken is vooral anders denken hoe en waar je je werk doet. Vooral jong talent hecht hier veel waarde aan. In veel gevallen is het dan niet meer nodig om rond 9 uur aan te sluiten in de file. Je begint bijvoorbeeld thuis met werken en na de files rij je in een veel kortere tijd richting je werk bijvoorbeeld. Of je hebt overdag wat privé zaken op te lossen en in de avond haal je dit thuis of op een andere plek in. Met de online werkplek kun je dit dus goed invullen. Je zal zien dat als je dit binnen je bedrijf invoert de productiviteit en het werkplezier omhoog gaat. Daarnaast zullen werknemers veel makkelijker de balans vinden tussen werk en privé.

Wat is er technisch nodig voor een online werkplek?

Allereerst is er uiteraard internet nodig voor de online werkplek. Een computer en internet is het enige wat nodig is om je werkplek te benaderen. Veel bedrijven kiezen er voor om over te stappen naar de cloud als ze de online werkplek beschikbaar willen stellen. Als je als bedrijf dit nog niet gedaan hebt dan zul je zien dat hierin drie mogelijkheden zijn. De public cloud. Dit is meer voor het kleinbedrijf geschikt. Een lage investering maar een standaard dienst. De private cloud voor grote bedrijven. Dit is een forse investering maar wel een maatwerkoplossing. Of een tussenvorm en dit wordt de hybrid cloud genoemd.

Vorig artikel Alles in 1 vergelijken in de kerstvakantie
Volgend artikel Michael Kors: modemagnaat van nu
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!