Home Reizen 3 bezienswaardigheden in Mozambique die je niet mag overslaan

3 bezienswaardigheden in Mozambique die je niet mag overslaan

0
3 bezienswaardigheden in Mozambique die je niet mag overslaan

Als jij graag op strandvakantie gaat, denk je in eerste instantie misschien niet aan Afrika. Maar wist jij dat je in Mozambique de meest prachtige stranden kunt bezoeken? Dit verrassende Afrikaanse land heeft meer te bieden dan jij denkt. In dit artikel lichten we drie bezienswaardigheden uit die jou over de streep trekken. Dit is waarom jij absoluut op vakantie naar Mozambique wilt!

1. Zonnen op de mooiste stranden

Voor jou als liefhebber van zon, zee en strand is er in dit Afrikaanse land genoeg te beleven. Mozambique staat bekend om zijn altijd warme oceaan die zelfs in de wintermaanden van het Afrikaanse continent (juli en augustus) merkbaar warmer zijn dan de wateren in Zuid-Afrika. De meeste reizen naar Mozambique doen in ieder geval één van de mooie stranden aan, maar waarom zou je niet overal even gaan kijken? De stranden Inhambane, Vilanculos en Tofo zijn zeker de moeite waard. Bezienswaardigheden zijn de mooie riffen. De stranden van Mozambique staan dan ook bekend om de goede duikmogelijkheden. Blijf jij liever boven water? Ook andere watersporten zijn hier populair.

2. Net ff anders: op safari in Mozambique

Net ff anders en vooral minder toeristisch: dat is safari in Mozambique in een notendop. Het safaripark Limpopo National Park staat, onder andere, in open verbinding met het bekende Krugerpark van Zuid-Afrika. Hierdoor kunnen de dieren vrij van het ene naar het andere gebied bewegen. Door de lage wildstand is de kans kleiner dat je in het Limpopo National Park in Mozambique dezelfde dieren tegenkomt, maar waarom zou je de gok niet wagen? Een grotere uitdaging ligt in het Noorden, waar het Gorongosa National Park sterk in ontwikkeling is. Met een safari in dit park steun je het herstel van de natuur en dierpopulaties die te leiden hebben gehad onder de politieke onrust in het verleden. De natuur steunen tijdens je safari? In Gorongosa National Park ga je voor win-win.

3. Voor de luxe-tijgers: exclusieve lodges

De meeste exclusieve lodges van het Afrikaanse continent zijn te vinden in Mozambique. Deze accommodaties staan vaak op privé eilanden, of heel afgelegen waardoor het lijkt of je een strand voor jou alleen hebt. Bekijk een ‘Mooiste plaats in de wereld’ lijstje en de kans is groot dat je een Mozambikaans privé verblijf tegenkomt. Dit is echt iets dat jij meegemaakt moet hebben!

Hebben we jou overtuigd van de prachtige bezienswaardigheden die je in Mozambique kunt zien? Lees voor je op stap gaat nog deze quick guide: op vakantie naar Afrika.

Vorig artikel Als starter een huis kopen; 4 handige tips
Volgend artikel Welke soort energie heb ik nodig voor een MKB?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!