Home Gezonde levensstijl Overweeg jij een haarimplantatie? 3 tips

Overweeg jij een haarimplantatie? 3 tips

0
Overweeg jij een haarimplantatie? 3 tips

Menig Nederlander kampt met vroegtijdige haaruitval. Dit is een vervelend probleem, want hierdoor kunnen er kale plekken zichtbaar worden op jouw hoofd. Zo kan een terugtrekkende voorste haarlijn bijvoorbeeld inhammen tot gevolg hebben. Heb je hier ook last van? Dan is een haarimplantatie misschien iets voor jou. Toch kiezen veel mannen en vrouwen hier niet direct voor. Dit komt vooral doordat het om een medische ingreep gaat. Laat je hierdoor niet weerhouden, want dankzij een haarimplantatie maak je een einde aan vroegtijdige haaruitval. Wanneer je een haarimplantatie overweegt, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 tips op een rijtje die jou helpen een keuze te maken.

1. Zorg dat je bekend bent met de verschillende technieken

Als je nog niet eerder een haarimplantatie ondergaan hebt, denk je mogelijk dat zo’n ingreep er altijd hetzelfde aan toegaat. Toch is dit niet het geval. Haarklinieken gebruiken namelijk verschillende technieken om haren te transplanteren. Voordat je de knoop doorhakt, is het handig dat je bekend bent met beide technieken. Daarom staan we er hier kort bij stil.

– Follicular Unit Transplantation (FUT)

De FUT-techniek wordt al sinds jaar en dag gebruikt om haren te implanteren. Bij deze techniek neemt men een stripje huid weg uit de haarkrans van jouw achterhoofd. Dit stripje bevat meerdere haarwortels, waardoor er in relatief korte tijd veel haren geïmplanteerd kunnen worden. Er kleeft ook een nadeel aan deze techniek. Doordat er een stripje huid weg wordt genomen, ontstaat er namelijk een wond. Deze moet gehecht worden, waardoor er na de ingreep altijd een litteken zichtbaar blijft.

– Follicular Unit Extraction (FUE)

Bij veel haarklinieken kun je tegenwoordig ook kiezen voor een FUE haartransplantatie. Kies je voor deze techniek? Dan worden haren een voor een weggenomen uit de haarkrans van jouw achterhoofd. Hiervoor gebruikt men een holle micronaald of een boortje. Doordat de haren een voor een worden weggenomen, neemt deze techniek meer tijd in beslag dan een FUT haartransplantatie. Toch is de FUE-techniek de laatste jaren het populairst. Dit komt vooral doordat hechten niet nodig is. Jouw lichaam heelt de kleine wondjes die ontstaan namelijk zelf. Hierdoor is er na afloop van de ingreep geen litteken zichtbaar.

2. Kijk of een haarkliniek jou van dienst kan zijn

Haartransplantaties winnen de laatste jaren aan populariteit. Niet gek dat je op steeds meer plekken terecht kunt voor zo’n ingreep. Toch raden wij jou aan om niet bij de eerste de beste haarkliniek een afspraak te maken. Waarom niet? Omdat een kliniek jou niet altijd van dienst kan zijn. Bij de meeste klinieken kun je tegenwoordig voor een FUT en FUE haartransplantatie kiezen. Wil je een baard of wenkbrauwen transplanteren? Of gaat het om een kroeshaartransplantatie? Kijk dan eerst of een haarkliniek hier gespecialiseerd in is. Het gaat hier namelijk om specialistische behandelingen, waardoor niet iedere kliniek jou van dienst kan zijn.

3. Laat je niet te veel leiden door de prijs

Omdat je een haarimplantatie in een haarkliniek ondergaat, brengt zo’n ingreep kosten met zich mee. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor een haarimplantatie. Daarom kijken veel mensen allereerst naar de prijs. Toch raden wij je niet aan je te veel op de prijs te focussen. Waarom niet? Omdat het eindresultaat belangrijker is dan de prijs. Je wilt immers wel dat jouw oude haarlijn weer in ere hersteld is na de ingreep. Richt je daarom niet te veel tot de prijs, maar kijk liever naar de kwaliteit van een haarkliniek en hetgeen zij jou te bieden hebben.

Vorig artikel De mooiste industriële meubelen voor jouw ruimte
Volgend artikel Het juiste wasmiddel vinden is nog wel eens lastig
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!