Home Algemeen Wat je kunt doen om van oude spullen af te komen

Wat je kunt doen om van oude spullen af te komen

0
Wat je kunt doen om van oude spullen af te komen

Je kent het wel, het hele huis ligt vol met spullen, je ziet door de bomen het bos niet meer. Na verloop van tijd ben je er zo klaar mee, dat je besluit om bepaalde spullen weg te doen. Maar je weet niet wat je ermee doen moet, en je hebt ook geen zin om er veel energie in te steken. Dan hierbij een paar voor de hand liggende mogelijkheden om van jouw oude spullen af te komen.

Verkopen

Marktplaats.nl is een geweldige plek waar veel mensen tegenwoordig spullen kopen en verkopen. Het proces werkt eigenlijk heel simpel om je spullen te verkopen. Je maakt foto’s van de spullen, een korte beschrijving erbij en voila. Betalingen worden tegenwoordig via Ideal geregeld, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken. Hoe je daadwerkelijk van je spullen afkomt, kun je ook zelf bepalen. Als jij er geen verdere moeite in wil steken, geef je aan dat de spullen opgehaald moeten worden. Heb jij liever geen vreemden aan huis en vindt je het niet erg om er een beetje extra tijd in te steken, dan kun je de spullen ook opsturen. Een pakket verzenden is tegenwoordig heel makkelijk, en bij de meeste bedrijven kunnen zowel de koper als verkoper het object volgen met een track and trace code. Ideaal dus. 

Doneren

Wil je graag van je spullen af, maar je hoeft er geen geld voor? Dan kun je de oude spullen ook altijd doneren. Kleding kan tegenwoordig heel makkelijk in kledingcontainers gegooid worden. Deze kleding wordt als tweedehands kleding gebruikt of om nieuwe dingen van te maken zoals bijvoorbeeld poetsdoeken en isolatiemateriaal. Kleding kan ook naar het Leger des Heils gebracht worden, of misschien ken je zelf wel mensen die blij zullen zijn met gratis kleding. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld speelgoed. Hoewel wij in Nederland een redelijk hoge levensstandaard hebben, leven er nog genoeg mensen in armoede. Vraag eens na welke mensen bij jou in de buurt wel iets extra’s kunnen gebruiken, of waar dit soort spullen afgeleverd kunnen worden om aan deze mensen gegeven te worden.

Weggooien

Jammer genoeg zijn niet alle spullen geschikt om te verkopen of zelfs te doneren. Hoewel het tegen onze natuur ingaat, mensen zijn nou eenmaal hamsteraars, zijn sommige spullen nou eenmaal te oud om nog hergebruikt te worden en kunnen het beste weggegooid worden. Natuurlijk is het zonde om nog goede kleding of werkend speelgoed weg te gooien, maar als objecten bijvoorbeeld gebroken zijn, kun je de spullen het beste gewoon weggooien.

Vorig artikel Hoe vind ik de leukste kinderkleding?
Volgend artikel Voordelen van een schuifpui
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!