Home Huis Voordelen van een schuifpui

Voordelen van een schuifpui

0
Voordelen van een schuifpui

Heeft u een woning met een tuin? Dan is het kiezen tussen een schuifpui of openslaande deur vaak best lastig. Wat is nou precies mooier, wat past er beter bij de woning, wat is praktischer? Het zijn allemaal aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Het is een flinke investering en zou zonden zijn wanneer u spijt krijgt van de gemaakte keuze. Om deze spijt te voorkomen zijn hier de voordelen van een schuifpui ten opzichte van een openslaande deur op een rijtje.

De woning lijkt groter

Door het plaatsen van een schuifpui lijkt een woning vaak een stuk groter. Dit komt doordat de achtergevel voor een deel wegvalt en hierdoor lijkt de woonkamer groter dan deze daadwerkelijk is. Het huis wordt dus niet echt groter, maar lijkt het zeker wel.

Meer lichtinval

De grote ramen zullen ervoor zorgen dat uw woning een stuk lichter wordt. Er is meer lichtinval en hierdoor zult u de verlichting binnenshuis minder aan hoeven doen. Het zorgt voor natuurlijke verlichting binnen in de woning en dit heeft meerdere voordelen; het licht brengt bijvoorbeeld warmte met zich mee, wat ervoor zorgt dat u de woning waarschijnlijk minder vaak hoeft te verwarmen. De schuifpui kan aanvoelen als een flinke investering, maar zal u op lange termijn veel geld besparen.

Mooiere en toegankelijkere woning

Een schuifpui kan een stuk efficienter werken in uw woning. Het is een soort deur die behoorlijk ver geopend kan worden en is dus handig voor mensen die regelmatig grote objecten naar binnen moeten rijden of brengen. De brede doorgang kent vooral voordelen. Naast dit is het ook nog een mooiere overgang naar uw tuin.

Nadeel schuifpui

Een schuifpui kent veel voordelen ten opzichte van openslaande deuren, maar heeft ook een paar kleine nadelen. Zo is een schuifpui kwetsbaarder voor kleine kinderen. Naast dit moet het glas van de schuifpui vak worden schoongemaakt. Vlekken, vingerafdrukken en vieze plekken zijn op de grote glazen deuren goed te zien en kosten flink meer werk om schoon te maken.

Inbraakgevoelig?

Mensen zijn vaak bang dat schuifpuien inbraakgevoeliger zijn, maar dit is niet meer het geval. Vroeger waren er nog schuifpuien waarbij dit zeker wel het geval was, maar tegenwoordig kunt u tijdens het aanschaffen van een schuifpui ervoor zorgen dat uw woning veilig is. Schaf altijd een schuifpui aan met ene hef mechanisme erin. Deze vergrendeling zorgt ervoor dat uw woning beter beschermd is.

Denk jij erover na om zo’n schuifpui aan te schaffen? Laat je adviseren door een specialist! Tuinmaximaal is een bedrijf met veel ervaring. Kijk op hun website of kom een keertje langs voor advies op maat.

Vorig artikel Wat je kunt doen om van oude spullen af te komen
Volgend artikel Voordelen van een zwarte keuken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!