Home Huis Slot kapot? Geen probleem

Slot kapot? Geen probleem

0
Slot kapot? Geen probleem

Iedereen komt wel eens voor een dichte deur te staan. En dat bedoelen we niet figuurlijk, maar letterlijk. Je hebt de deur achter je dicht getrokken terwijl je sleutels nog op de keukentafel lagen, of bent je huissleutel ergens verloren en kan er nu niet in. Of misschien ben je je sleutels helemaal niet kwijtgeraakt, maar is de sleutel net in het slot afgebroken, en kun je er nu helemaal niets meer mee. In al die gevallen is het nodig om de hulp van een slotenmaker in te roepen. Hij of zijn zorgt er razendsnel voor dat je weer naar binnen kan, welk moment van de dag het ook is.

De slotenmaker lost het op

Misschien heb je een huurhuis en heeft de woningcorporatie een vaste slotenmaker in dienst, of een loper die op alle deuren past, en kan je gewoon hen bellen om weer binnen te komen. Maar bij je eigen koophuis moet je dat klusje zelf opknappen. Bij jezelf inbreken is geen goed idee, want dat levert alleen maar meer gedoe op en je hebt dan bovendien nog steeds geen nieuw slot. Twijfel daarom niet en schakel gewoon een slotenmaker in. Zelfs als het midden in de nacht is. Nee, juist als het midden in de nacht is!

Dag en nacht

Er zijn slotenmakers die alleen in de nacht werken, of dag en nacht, omdat er natuurlijk ook ‘s nachts mensen zijn die zichzelf per ongeluk buitensluiten, die hun sleutel kwijtraken of waarvan de sleutel afbreekt. Dat betekent dat je niet de hele nacht in de kou voor je deur hoeft te zitten wachten tot het licht wordt en je eindelijk hulp kan halen, er kan ‘s nachts meteen iemand naar je toekomen. Heb je geen idee hoe je een slotenmaker moet bereiken? Zorg dat je nu even zoekt naar ‘slotenmaker Nederland’ en sla meteen een nummer op van een slotenmaker in jouw buurt. Zo heb je die contactgegevens altijd bij de hand, mocht het een keer een noodgeval zijn. 

Zorg voor een reservesleutel

Om te voorkomen dat je jezelf weer buitensluit, is het handig om meteen een reservesleutel te laten maken, en die ergens te leggen waar alleen jij hem kan vinden. Die plek moet je vervolgens wel onthouden, anders heb je er nog steeds niks aan. Je kunt hem ook aan een goede vriend die in de buurt woont geven, of aan je buurvrouw.