Home Gezonde levensstijl On the look-out voor een speed verslaving of andere verslaving

On the look-out voor een speed verslaving of andere verslaving

0
On the look-out voor een speed verslaving of andere verslaving

Deze blog gaat over het feest-leven en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook al is het grootste deel van het uitgaan heel erg leuk, toch kunnen er ook negatieve kanten aan zitten. Na het lezen van deze blog zul je over deze negatieve aspecten beter geïnformeerd zijn en weet je wanneer je hulp kan zoeken!

Wat zo leuk is aan feestjes en festivals

Heel veel mensen houden van een lekker feestje. In ons drukke moderne leven is het heerlijk om af en toe even stoom af te blazen door lekker te gaan dansen. De een houdt meer van een avondje uitgaan, en de ander pakt liever af en toe een festivalletje. Zelf houd ik ook wel van een feestje op zijn tijd! Er is ook zoveel keus! Voor iedereens muzieksmaak is er wel een feest of een tent op een festival waar je heen kan gaan en lekker kan dansen. Daarnaast vind ik de sfeer op festivals altijd heel leuk. Je kunt gewoon lekker kletsen, dansen, lachen en lol trappen met iedereen. Ik heb bijvoorbeeld altijd de meest leuke gesprekken in het toilet, en na een avondje uitgaan heb ik er zo wat nieuwe party-vrienden bij!

De gevaren waar je tegenaan loopt in het party-leven

Toch zijn er ook aspecten aan het party-leven die minder leuk zijn. Het kost bijvoorbeeld heel veel energie. Als je uitgaat dans je veel en kom je pas heel laat thuis waardoor je slaapritme wordt verstoort. Voor de alcohol drinkers onder ons kan alcohol ook een groot effect hebben op je gezondheid. De een reageert heel positief op alcohol, maar je hebt ook mensen die agressief worden of zoveel drinken dat ze buiten bewustzijn raken. Daarnaast worden er vooral op festivals ook heel veel drugs gebruikt. In principe mag iedereen doen wat hij of zij wil, maar overmatig alcohol- en drugsgebruik kan tot erge gevolgen leiden.

Een (speed) verslaving herkennen en hulp zoeken

Als je verslavingsgevoelig bent kan het al snel voorkomen dat je, zonder dat je het doorhebt, liever feest met alcohol of drugs. Het kan zelfs gebeuren dat je misschien helemaal niet meer zonder wilt feesten! Naast alcohol is speed een typerende partydrug. Het onderscheid zien tussen af en toe wat gebruiken en een speed verslaving is echter heel moeilijk. Als je merkt dat je alleen nog maar wilt uitgaan of naar een festival wilt gaan met speed op, dan kan dat een signaal zijn dat je verslaafd bent. Ook is het zorgelijk als je geen leuke tijd meer kan hebben tijdens het feesten zonder speed. Merk jij deze kenmerken bij jezelf of bij een vriend? Ga dan op zoek naar hulp! Hoe eerder je hulp zoekt hoe makkelijker het is om weer van de verslaving af te raken. De drempel voor hulp krijgen is tegenwoordig heel laag. Zo zijn er online psychologenpraktijken zoals Sobriety Online die je met behulp van online therapie laagdrempelig en zonder schaamte van een milde verslaving af kunnen helpen!

Een feestje is hartstikke leuk en moet ook kunnen, maar houdt altijd je ogen open voor de gevaren voor jezelf of voor de mensen om je heen.

Vorig artikel 3 redenen waarom een aankoopmakelaar onmisbaar bij het kopen van een nieuwe woning
Volgend artikel Chocolade komt altijd van pas
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!