Home Huis 3 redenen waarom een aankoopmakelaar onmisbaar bij het kopen van een nieuwe woning

3 redenen waarom een aankoopmakelaar onmisbaar bij het kopen van een nieuwe woning

0
3 redenen waarom een aankoopmakelaar onmisbaar bij het kopen van een nieuwe woning

Je bent van plan een nieuw huis te kopen en vraagt je misschien af wat hierbij komt kijken. Meer dan je zou denken! Een aankoopmakelaar helpt jou om het maximale uit jouw koop te halen. Lees hier de 3 redenen waarom een aankoopmakelaar onmisbaar is.

Krijg bescherming voor een miskoop

Je denkt dat je een droomhuis hebt gevonden, en dat voor een voordelige prijs. Vaak is dit te mooi om waar te zijn. Zelfstandig is het lastig om gebreken aan een woning op te merken. Een aankoopmakelaar kan je hierbij goed helpen. Deze specialist spot direct mogelijk verborgen gebreken en kan na onderzoek aangeven of het de prijs waard is om de woning aan te schaffen. Een aankoopmakelaar zorgt er in feite dus voor dat je geen miskoop doet. Dat is een erg fijne gedachte.

Laat de aankoopmakelaar meedenken met jouw wensen

Bij de woning die jij in gedachten hebt denkt de aankoopmakelaar mee met wat jij nodig hebt. De makelaar heeft inzage in de toekomstplannen van de wijk of de stad. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat er in de toekomst een treinspoor wordt aangelegd; dit wil je misschien wel niet. Ook als je bijvoorbeeld wensen hebt voor gezinsuitbreiding kan de aankoopmakelaar helpen met zoeken naar woningen waar in een straal van drie kilometer een basisschool zit. Door dit van tevoren uit te zoeken weet je zeker dat je jaren van je nieuwe woning kan genieten.

Haal het maximale uit de onderhandeling met een aankoopmakelaar

Is het tijd om een bod uit te brengen? De aankoopmakelaar weet hier wel raad mee. Hij kent alle fases van de onderhandelingen. Doordat de aankoopmakelaar dit overneemt betaal je hoogstwaarschijnlijk minder voor de woning. Ook neemt de makelaar een last van je schouders af. De verkopende partij neemt meestal ook een makelaar in de arm. Het is daarom ook handig om de makelaars met elkaar te laten onderhandelen. Zou je dit zelf doen, dan is er een kans dat je niet opgewassen bent tegen de expertise van de makelaar, waardoor de deal nadelig gaat uitvallen.

Met een aankoopmakelaar neemt je kans op het kopen van je droomwoning dus erg toe. Ook ga je waarschijnlijk minder voor de woning betalen door de goede onderhandeling skills van de makelaar. Zoek je een woning in Rotterdam? Bekijk dan wat de Bodemprijsaankoopmakelaar in Rotterdam voor jou kan doen en vind jouw droomwoning!

Vorig artikel Zo organiseer jij een geweldig 21 diner
Volgend artikel On the look-out voor een speed verslaving of andere verslaving
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!