Home Algemeen Tips voor de juiste verlichting in je huis

Tips voor de juiste verlichting in je huis

0
Tips voor de juiste verlichting in je huis

Goede verlichting in ons huis hebben is niet geheel onbelangrijk. Het is beter voor onze ogen om te lezen met het juiste licht en licht zorgt ervoor dat we overdags een wakker gevoel hebben. In elke ruimte in het huis hangen de meeste mensen wel een lamp op. En daar heb je het al: “hangen”. Je hebt tegenwoordig allerlei verschillende manieren van lampen in je huis. Dit kan je op allerlei manieren doen. Daarom geven we hier wat tips over verschillende soorten manieren om je huis te verlichten.

Staande lampen

In een kamer zoals de woonkamer is een staande lamp erg modern. Dit zie je dan vaak bij de bank of bij het tv-meubel. In de woonkamer is het vaak ook niet zo’n probleem dat een staande lamp oppervlakte in beslag neemt. In ruimtes zoals de keuken of de eettafel is dit niet altijd even handig. Een staande lamp staat speels en is vaak ook onderdeel van het interieur in die kamer.

Hanglampen

Dan komen we aan bij de meest voorkomende lampen tegenwoordig: hanglampen. Hanglampen zie je vaak bij de eettafel. Hanglampen kan je perfect boven de tafel hangen zodat je genoeg licht hebt bij het eten. Dit neemt geen oppervlakte in van de ruimte waar je eettafel staat maar verzorgd voor net zoveel licht. Wat vaak bij eettafel lampen ingeschakeld wordt is een dimlicht. Zo kan je het tijdens het diner nog een beetje romantisch maken met je partner of wellicht een date die over de vloer komt.

Spotjes

De welbekende spotjes worden vaak geïnstalleerd in de keuken. In de keuken is het natuurlijk al helemaal van belang dat je goed licht hebt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tijdens het snijden van de groentjes per ongeluk je vingertop meeneemt door te weinig licht. Ook worden er vaak spotjes verwerkt in keukenkastjes of lades. Dit is vaak wel meer voor de sfeer, maar zorgt automatisch ook weer voor een stuk meer licht in de keuken. We kunnen denk ik ook wel zeggen dat genoeg licht in de keuken een van de belangrijkste kamers is.

Sierlampen

Het is niet per se van belang dat je in de slaapkamer ontzettend goed licht hebt. Op een nachtkastje zie je vaak nog een bureaulamp staan, maar dat is niet het hoofdlicht. In de slaapkamer moet je niet al te veel licht hebben omdat de slaapkamer bedoeld is om in te slapen. Te veel licht is niet goed voor het melatonine gebruik en hierdoor slaap je dus slechter. Daarom zie je dus vaak sierlampen, oftewel mooie lampen, in slaapkamers voorbij komen.

Vorig artikel Het genot van infrarood verwarming
Volgend artikel Hoe is de Indonesische taal ontstaan?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!