Home Reizen Top vijf bestemmingen voor voetbalreizen

Top vijf bestemmingen voor voetbalreizen

0
Top vijf bestemmingen voor voetbalreizen

Manchester

Manchester heeft natuurlijk twee grote voetbalclubs: Manchester United en Manchester City. Hierdoor is Manchester een top voetbalbestemming. Als ik zou moeten kiezen, zou ik kiezen voor een voetbalreis Manchester United. Manchester United heeft namelijk niet alleen een grotere geschiedenis dan Manchester City, maar ook het stadion waar Manchester United in speelt: Old Trafford. Als je beide clubs uit Manchester tegelijkertijd wilt zien spelen kan je natuurlijk ook naar de Manchester Derby, dan is een mooie wedstrijd gegarandeerd.

Liverpool

Liverpool is de grote concurrent van Manchester United in Engeland. Hoewel Manchester de meeste prijzen heeft gewonnen, speelt Liverpool nu onder Jürgen Klopp het leukste voetbal van de twee. Voetbalreizen Liverpool zijn sinds het aanstellen van Jürgen Klopp dan ook steeds populairder. Daarnaast is Anfield een stadion met mythische status in de voetbalwereld. Nergens klinkt ‘You’ll never walk alone’ beter dan in Liverpool.

Barcelona

Iedere voetballiefhebber moet Messi een keer gezien hebben in zijn leven en laat Messi nou net zijn hele carrière bij FC Barcelona spelen. Naast Messi lopen er nog veel andere sterren rond bij FC Barcelona, denk hierbij aan Griezmann, Pique en ook onze eigen Frenkie de Jong. Naast het geweldige Tika Taka voetbal dat je kan zien in Camp Nou, is Barcelona ook een hele leuke stad om een tijdje te vertoeven. Geniet van de heerlijke Tapas en loop op een warme avond de gezellige Las Ramblas af. Barcelona is een topbestemming voor elke voetballiefhebber en zeker voor een Nederlandse voetballiefhebber. Ronald Koeman is nu natuurlijk de coach van FC Barcelona, maar hij is zeker niet de eerste Nederlandse coach bij FC Barcelona. Ook Johan Cruijff, Louis van Gaal en Frank Rijkaard zijn succesvolle Nederlandse coaches die FC Barcelona hebben getraind. Daarnaast heeft de visie van Johan Cruijff tot op de dag van vandaag invloed op het spel van FC Barcelona.

Milaan

In Milaan heb je twee grote voetbalclubs: AC Milan en Internationale. Beide clubs hebben een imposante geschiedenis, toch trekt AC Milan aan het langste eind wat betreft gewonnen prijzen. Met zeven gewonnen Europa Cup 1/Champions League bekers hoeft AC Milan enkel Real Madrid boven zich te dulden. Naast de mooie geschiedenis van de clubs spelen ze ook in een prachtig stadion: San Siro.

London

Er zijn in London twaalf professionele voetbalteams actief. Welke andere stad kan dat nou zeggen? Als je naar London gaat weet je zeker dat je een leuke wedstrijd kan bekijken in het weekend. Ikzelf zou ervoor kiezen om naar Tottenham te gaan. Ze spelen sinds kort in een nieuw stadion en ik moet zeggen dat het stadion er prachtig uit ziet.

Vorig artikel Gatzagen van een uitstekende kwaliteit
Volgend artikel Welke fotolijst je ook wilt, je vindt \\’m bij Lijstentoko!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!