Home Algemeen Traplift en scootmobiel voor je mobiliteit

Traplift en scootmobiel voor je mobiliteit

0
Traplift en scootmobiel voor je mobiliteit

Kijk, het is een lastig moment wanneer je beseft dat je je mobiliteit kwijt bent. Of het overkomt een familielid of vriend(in) van je. Ineens realiseer je je dat het leven niet eeuwig duurt, en dat we er allemaal het beste van moeten maken. Je staat dan ook nog voor een lastige keuze, voornamelijk wat je gaat doen met het huis, en hoe je nog op andere plaatsen dan je huis kunt komen. Denk wanneer je je in deze fase begeeft eens aan een traplift en een scootmobiel.

Mobiliteit verliezen en de gevolgen daarvan

Het is natuurlijk ontzettend vervelend om je mobiliteit te verliezen (of van iemand die je kent). Het wordt op zo’n moment belangrijk om te gaan bedenken hoe je zaken nog gaat aanpakken. Hoe ga je zorgen dat je toch nog naar de supermarkt kan? Neem je een verzorgster in huis die gaat helpen met het aanpakken van taken? Of verbouw je je huis zo dat je alleen op de benedenverdieping hoeft te leven? Voor deze vragen biedt de combinatie van de scootmobiel en de traplift uitkomst.

Scootmobiel

Tegenwoordig is het geen gek idee meer om ook een scootmobiel te nemen die je van A naar B kan brengen. Het was voor mijn eigen grootmoeder (die is inmiddels 95) een lastige keuze een paar jaar terug. Nu is ze uiteindelijk toch blij dat ze in ieder geval nog zelf er op uit kan. Het is belangrijk dat je quality of life zo hoog mogelijk blijft. Dat betekent dus dat je zo veel mogelijk nog je leven kan leiden en nog gelukkig kunt zijn met wat je hebt. En nog enigszins kunt gaan waar je wil.

Traplift

Een traplift lijkt misschien een dure investering, maar een traplift zorgt er wel voor dat je niet weg hoeft te verhuizen. Het huis verkopen doe je echt niet zomaar, vooral niet een huis waar hele levens zijn geleid. Met een traplift kom je gemakkelijk op de bovenverdieping waar de oude slaapkamer is. Ook is het fijn om die afgesloten ruimten te hebben zoals de woonkamer en keuken beneden, en de slaapkamer en badkamer boven. Zonder deze scheiding in ruimtes gaat ook je levenskwaliteit omlaag, en heb je minder plezier in het wonen. Trapliften kunnen op maat gemaakt worden voor alle trappen die er zijn, dus het gaat altijd passen. Ook worden ze voor je geïnstalleerd en wordt het gebruik van de traplift uitgelegd. Het verliezen van je mobiliteit hoeft niet te betekenen dat je quality of life omlaag gaat.

Vorig artikel Tuintegels voor het begin van de lente
Volgend artikel Daelhemergroeve Restaurant Valkenburg: Culinair genieten onder de grond
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!