Home Algemeen Versla je winterdip!

Versla je winterdip!

0
Versla je winterdip!

Misschien moet je er helemaal nog niet aan denken, of misschien ook juist wel: de zomer. Wat mij betreft kan het niet snel genoeg warmer worden. Naast de warmte zou het ook fijn zijn als de dagen weer wat langer worden en je ook nog wat daglicht in je vrije tijd kan zien. Zoals inmiddels misschien wel een beetje bekend is, hebben er wel meer mensen last van een winterdipje.

Voorkom een winterdip

Persoonlijk moet ik soms best wel hard werken om een winterdip buiten de deur te houden. De hele wintersituatie kan er bij mij nog wel eens voor zorgen dat ik wat somberder word. Daarom heb ik een aantal strategieën bedacht om te voorkomen dat het echt een dip wordt. Ten eerste plan ik altijd leuke dingen om te gaan doen. Zowel in de winter als in de zomer.

Daarnaast moet ik me aan mijn zomerse routine houden van genoeg bewegen/ sporten en gezond eten. Volgens mij is de kans op die manier het grootst om niet ziek te worden en fit te blijven. Ook zorgt het sporten bij mij voor ontspanning

Verder stel ik mezelf altijd iets leuks in het vooruitzicht. Dit jaar heb ik mezelf een gloednieuwe barbeque beloofd. En niet zomaar een barbeque, nee een Bastard. Nu zie ik bijna je wenkbrauw omhoog gaan bij het lezen van de naam. Toch zou ik je adviseren om een te kijken hoe zo'n ding er uit ziet ( ik waarschuw je wel alvast dat jij er dan misschien ook een wil gaan kopen). Tot ik er een kan kopen moet ik nog wel even sparen want ze zijn wel wat aan de dure kant. Uiteraard betaal je voor kwaliteit en dat heb ik er graag voor over. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik er voor de zomer een wil hebben!

Vakantie

Naast alle 'strenge' afspraken over geld sparen en sporten zorg ik ook dat ik in de winterperiode minimaal een week naar de zon op vakantie ga. Waar het precies is maakt me niet zoveel uit. Als er maar zon is en ik een beetje kan uitrusten. Het liefst ga ik buiten de schoolvakanties om. Dit omdat het meestal een stuk goedkoper is dan wanneer je in het hoogseizoen gaat. Verder is het vaak een stuk rustiger en heb je geen jengelende kinderen aan je hoofd. Ook is het vaak gemakkelijker om vrij te krijgen op je werk tijdens de wat minder populaire weken.

Wat doe jij om de dip buiten de deur te houden?

Vorig artikel 3 redenen om voor kunstgras te kiezen
Volgend artikel Je huis in landelijke stijl inrichten
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!