Home Algemeen 3 redenen om voor kunstgras te kiezen

3 redenen om voor kunstgras te kiezen

0
3 redenen om voor kunstgras te kiezen

Sport kunstgras neemt toe in populariteit en wordt dan ook steeds vaker gebruikt bij plaatselijke sportverenigingen. Dankzij dit kunstgras ligt het veld er altijd strak bij. Bovendien vergt het weinig onderhoud voor de club. Weet je nog niet zoveel over kunstgras en twijfel je nog over kunstgras kopen? Lees dan vooral verder en ondervind de voordelen van kunstgras ten opzichte van natuurgras. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk dan het brede assortiment van kunstgrasnet.nl eens. Hier vind je meer dan 40 soorten kunstgras, waarvan er altijd meer dan 30.000m² op voorraad is!

Hoog rendement en weinig onderhoud

De belangrijkste reden voor een sportvereniging om voor kunstgras te kiezen, zijn toch wel het hoog rendement en weinig onderhoud. Voetbal en hockey zijn de populairste sporten waarbij kunstgras wordt gebruikt, gevolgd door tennis en golf. Wanneer je het kunstgras goed weet te onderhouden, verleng je de levensduur. Het is dan ook belangrijk om het kunstgras een aantal keer per jaar te borstelen. Zo blijven de kunstgras sprieten mooi rechtop staan en verwijder je al het vuil. Daarnaast is het belangrijk dat het zand altijd goed verspreid is, zodat er geen zandophopingen kunnen ontstaan. Kunstgras vergt dus beduidend minder onderhoud dan natuurgras. Dit is erg fijn, zeker wanneer het veld intensief gebruikt wordt.

Alle seizoenen bespeelbaar

Een tweede belangrijke reden om voor kunstgras te kiezen, is natuurlijk het feit dat deze kunstgras sportmat het hele jaar door gebruikt kan worden. Zo kun je ongehinderd alle seizoenen op het veld trainen en wedstrijden spelen, zonder enige problemen. Het kunstgras blijft bovendien altijd mooi, ook wanneer het lange tijd droog of juist nat is. Hierdoor kost het tijdens een droge periode dan ook geen kostbaar water. Een ander bijkomend voordeel is dat je geen last zult hebben van hooikoorts of allergie. De kunstgras mat bevat immers geen pollen. Heeft je sportvereniging een kleigrond? Ook dan kun je gewoon kunstgras aan laten leggen zonder problemen, en heb je altijd een mooi veld. 

Nooit opnieuw belijnen

Tot slot nog een derde reden om toch écht voor een kunstgras sportmat te gaan: nooit opnieuw belijnen. Een kunstgras sportmat hoef je maar één keer helemaal te belijnen. Bij natuurgras dient dit regelmatig opnieuw gedaan te worden, aangezien natuurgras ook gemaaid dient te worden. Maar bij kunstgras heb je deze tijdrovende kostbare klus niet, aangezien kunstgras nooit gemaaid hoeft te worden en überhaupt al stukken onderhoudsvriendelijker is. De kunstgras sportmat hoef je slechts één keer te belijnen wanneer deze aangelegd wordt.

 

Vorig artikel Een beetje hulp in tijden van stress
Volgend artikel Versla je winterdip!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!