Home Gezonde levensstijl Voedingssupplementen, waarom ze handig kunnen zijn!

Voedingssupplementen, waarom ze handig kunnen zijn!

0
Voedingssupplementen, waarom ze handig kunnen zijn!

in onze drukke leven is het soms moeilijk om gevarieerd te eten. Hierdoor wordt de kans groter dat we tekorten krijgen van essentiële voedingsstoffen en mineralen. Om ervoor te zorgen dat we toch deze belangrijke stoffen binnenkrijgen, kunnen wij gebruik maken van voedingssupplementen. Deze blog laat de voordelen zien van zulke supplementen!

Genoeg gezonde vetten

Als je aan mensen vraagt “eet jij veel vis?” zullen de meesten zeggen dat ze het niet vaak eten. Toch is vis een sterke bron van gezonde vetten en bevat het een hoog gehalte omega 3. Om toch genoeg omega 3 binnen te krijgen, kun je supplementen nemen. Dit is vooral belangrijk om hart- en vaatziekten tegen te gaan. Omega 3 verlaagt namelijk de slechte cholesterol en verhoogt het goede cholesterol. Op deze manier kun je dus tot een bepaald niveau jouw dieet aansterken. 

Vitamines

Naast gezonde vetten, is het ook belangrijk om genoeg vitamines binnen te krijgen. Vitamines zijn nodig om jouw lichaam goed te laten functioneren. Zonder vitaminen wordt het lastig om dagelijkse taken uit te voeren. Ook dragen vitamines bij aan een goede weerstand en een sterk energielevel. Door genoeg groente en fruit te eten, kun je ervoor zorgen om genoeg vitamines binnen te krijgen. Lukt dit nou niet altijd, dan is het verstandig om supplementen van vitaminen te nemen. Zo kun je ervoor zorgen dat je dagelijks goed kunt functioneren!

Spieren en gewrichten

Voedingsstoffen kunnen ook bijdragen aan de gezondheid van jouw spieren en gewrichten. Het meest bekende voedingssupplement voor spieren is magnesium. Wanneer je namelijk te weinig magnesium in je lichaam hebt, krijgen jouw spieren niet voldoende ontspanning. Dit kan spierkramp en stijve spieren veroorzaken. Er zijn ook wat minder bekende supplementen die helpen bij spieren en gewrichten. Zo is bekend dat Groenlipmossel helpt tegen problemen met gewrichten. Het is dan wel goed om een supplement te nemen met een grote concentratie Groenlipmossel. Verder is Curcumine ook een voedingsstof die helpt bij gewrichtsproblemen. Curcumine beschermt namelijk gezonde weefsels en cellen in het lichaam. Ondanks dat deze voedingssupplementen minder bekend zijn, is het niet moeilijk om Groenlipmossel en Curcumine te kopen in Nederland. Je kunt ze zelfs online kopen.

Vorig artikel Tips voor het snel verkopen van je huis
Volgend artikel Hoe help je je kind om zelfstandiger te worden?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!