Home Huis Voor- en nadelen van een sunshower

Voor- en nadelen van een sunshower

0
Voor- en nadelen van een sunshower

Ben je van plan om een sunshower in je badkamer te plaatsen? Het is verstandig om je vooraf bewust te zijn van de voor- en nadelen van een sunshower. We leggen je graag uit wat een sunshower precies is. Daarnaast nemen we alle voor- en nadelen met je door. Lees dus gauw verder, zodat je straks de juiste keuze kunt maken.

Wat is een sunshower?

Een sunshower is een paneel met zowel uv-lampen als infraroodlampen. Dit paneel wordt in de douche geplaatst, waardoor je tijdens het douchen kunt genieten van extra warmte met een gezonde werking. Er zijn zowel inbouwmodellen als opbouwmodellen beschikbaar. Sunshowers zijn dus in je huidige badkamer plaatsen. Wanneer je je badkamer volledig verbouwt, kies je voor een inbouwmodel. Een sunshower zet je aan tijdens het douchen, waardoor je helemaal tot rust komt en ook nog eens een gezond bruin kleurtje krijgt.

De voordelen van een sunshower

Een sunshower geeft uv-straling af. Deze straling helpt je lichaam om vitamine D aan te maken. Vitamine D draagt weer bij aan een gezonde weerstand en is goed voor je spieren. Daarnaast bevordert de sunshower je doorbloeding, wat bijdraagt aan een gezonde bloeddruk en helpt om hart- en vaatziekten te voorkomen. Wie veel last heeft van pijnklachten, heeft veel baat bij de sunshower. Infraroodstraling zorgt namelijk voor een hogere elasticiteit in pezen en spieren en maakt je spieren los. Hiermee voorkom je blessures tijdens het sporten en help je je spieren genezen wanneer je al een blessure hebt. Daarnaast creëer je ook nog eens een echt wellness gevoel in je badkamer en kom je helemaal tot rust wanneer jij onder je regendouche ook nog eens een gezonde teint opbouwt met de sunshower. Na een heerlijke douche met de sunshower, bruis je van de energie en kun je er weer even tegenaan.

De nadelen van een sunshower

Helaas zijn er ook enkele nadelen wanneer het gaat om sunshowers. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om een sunshower in je huidige douchecabine te plaatsen. Hierdoor zit je al snel vast aan een kleine verbouwing. Gelukkig is daar een oplossing voor. Naast inbouw sunshowers, zijn er namelijk ook opbouw sunshowers. Hierdoor hoef je slechts enkele kleine aanpassingen te doen, waardoor je alsnog kunt genieten van een sunshower. Verder is er weinig onderzoek gedaan naar hoe gezond uv-straling in een sunshower nu precies is. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van uv-straling en infraroodlicht, waaruit is gebleken dat kleine doseringen niet schadelijk zijn. Dit onderzoek is echter niet specifiek gericht op sunshowers.

Vorig artikel Hoe verzin je een naam voor je kind?
Volgend artikel Woonverzekeringen afsluiten is belangrijk!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!