Home Huis Woonverzekeringen afsluiten is belangrijk!

Woonverzekeringen afsluiten is belangrijk!

0
Woonverzekeringen afsluiten is belangrijk!

Scherven brengen geluk, maar ze kunnen je ook veel geld kosten. Wat nu als een inbreker jouw woning weet binnen te dringen en daar niet alleen flinke schade aanricht, maar ook weet weg te komen met je televisie, je laptop, je mobiel, je mooie antieke vaas en nog veel meer zaken die je dierbaar zijn? Dan wil je, dat spreekt voor zich, dat die inbreker wordt gepakt, maar je wilt je ook weer veilig voelen in je eigen huis. En dus zal er een nieuwe deur moeten worden geplaatst, met nieuwe sloten en zullen de spullen die zijn ontvreemd moeten worden vervangen. Dit kan flink in de papieren lopen. Daarom is woonverzekeringen afsluiten erg belangrijk.

Moet iedereen dezelfde woonverzekeringen afsluiten?

Nee. Niet iedereen moet dezelfde woonverzekeringen afsluiten. Je bent verplicht om een opstalverzekering af te sluiten wanneer je een koophuis hebt. Woon je in een huurhuis? Dan is die opstalverzekering inbegrepen bij je huur en zal de verhuurder de verzekering afsluiten. Een inboedelverzekering is nooit verplicht. Maar dat wil niet zeggen dat je deze dan wel kunt laten zitten. Een inboedelverzekering is er voor je spullen. Dus ook als jij, in huis of in de tuin een ongelukje hebt met je telefoon of je laptop ben je dan verzekerd. Kijk dus welke woonverzekeringen afsluiten voor jou geldt.

Wat is het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering?

Een inboedelverzekering is er voor alle losse items in je huis. En een opstalverzekering is er voor je huis en alles wat daarbij hoort. Van veel dingen is het wel duidelijk wat waar onder valt, maar soms is de scheidslijn maar dun. Zo valt je inbouwvaatwasser onder de opstalverzekering, maar de losse combi-oven op je aanrecht onder de inboedelverzekering. Je laminaat dat zwevend is gelegd valt onder de inboedelverzekering, maar het tapijt op de trap valt onder de opstalverzekering. 

Welke verzekering is nog meer onmisbaar voor veel mensen?

Een doorlopende reisverzekering is voor veel mensen onmisbaar. Al wanneer je twee maal per jaar twee weken op vakantie gaat, loont zo'n doorlopende reisverzekering de moeite. Je hoeft je dan nooit meer zorgen te maken over het verlies van bagage, (kleine) ongelukjes onderweg en over diefstal uit je hotelkamer. Ook tijdens je weekendje weg in Nederland geldt deze reisverzekering. Ga je voor langere tijd verder weg? Dan is het wel verstandig om nog eens goed te kijken naar de voorwaarden van je doorlopende reisverzekering. Neem vooral contact op met de klantenservice als je vragen hebt. Je weet dan zeker dat je goed verzekerd op reis gaat!

Vorig artikel Voor- en nadelen van een sunshower
Volgend artikel Waarom hebben auto’s lampen?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!