Home Uitgelicht Waarom het tijd wordt om screens aan te schaffen

Waarom het tijd wordt om screens aan te schaffen

0
Waarom het tijd wordt om screens aan te schaffen

Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning of wil je je bestaande woning een update geven? Dan wordt het tijd om je in te lezen over screens. Dit is namelijk het nieuwste van het nieuwste op het gebied van raambekleding. Screens zijn panelen met stof die je automatisch kunt openen en sluiten. Ze zijn ontzettend makkelijk in gebruik, en zorgen voor precies de juiste lichtinval op elk moment. Bovendien geven ze heel veel privacy, en dat zonder dat jouw zicht op de tuin of de straat wordt belemmerd. Reden genoeg om dit blogje even door te nemen, want screens zorgen voor optimaal comfort in de ruimte waarin je leeft.

Meer privacy met screens

Veel mensen in Nederland hebben geen voortuin, of slechts een kleine, ondiepe tuin. Voorbijgangers kunnen dan gemakkelijk naar binnen kijken, zeker op een donkere dag wanneer je binnen de lampen aan hebt. Screens zijn dan de perfecte oplossing. Daarmee kun je namelijk de raampartij bedekken en voorkomen dat mensen bij je naar binnen kijken. Ze zijn echter van een speciaal materiaal gemaakt, waar je vanaf de andere kant wél doorheen kunt kijken. Veel mensen gebruiken ze dagelijks om meer privacy in de woon- of slaapkamer te hebben, maar je kunt ze ook inzetten om storend zonlicht tegen te houden. Als je tv wilt kijken bijvoorbeeld, of op je gemakje een boek wilt lezen zonder met je ogen te hoeven knijpen.

Automatisch openen en sluiten

Het fijne aan elektrische screens is dat je ze automatisch kunt openen en sluiten. Met één druk op de knop kun je alle screens in je hele woning bedienen, of enkel die in de slaapkamer. Zo heb je altijd alle controle over de lichtinval en de inkijk in jouw woning, en kun je zelfs insecten buitenhouden. Het materiaal is namelijk perfect als hor, want het is dun genoeg om doorheen te kijken, maar heeft een zeer fijne structuur. Daardoor vliegen beestjes er tegenaan en kunnen ze er onmogelijk doorheen. Super fijn voor je tuindeuren, of voor het slaapkamerraam. Je kunt ze zo de hele dag open laten staan en frisse lucht binnenlaten, maar dan zonder dat je hele huis aan het einde van de dag vol met muggen zit.

Zoals je ziet hebben screens (en vooral de elektrische variant) ontzettend veel voordelen. Of je nu inkijk wilt voorkomen, zonlicht wilt weren of insecten buiten wilt houden, screens zijn het antwoord op al deze kwesties.

Vorig artikel Een woning ontruimen
Volgend artikel Zo benut je de capaciteiten van je team optimaal!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!