Home Algemeen Zo benut je de capaciteiten van je team optimaal!

Zo benut je de capaciteiten van je team optimaal!

0
Zo benut je de capaciteiten van je team optimaal!

Wanneer je werkzaam bent als manager is het van belang dat je ervoor zorgt dat iedereens capaciteit op de juiste manier wordt benut. Naast dat dit beter is voor de bedrijfsprocessen, zorgt dit er ook voor dat men het meer naar de zin heeft op het werk. Om erachter te komen wat de capaciteiten per werknemer precies zijn, is erg lastig. Gelukkg zijn er wel manieren om hierachter te komen en om er op de juiste manier gebruik van te maken. In dit artikel beschrijven we hoe je dit het beste kunt doen.

Zorg voor voldoende feedback

Als je werknemers beter wilt laten draaien op werk is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende feedback krijgen. Zorg er daarom voor dat je regelmatig functioneringsgesprekken inplant en geef daarin aan wat goed gaat en wat beter kan.

Om dit proces eenvoudiger te maken is het slim om op de juiste manier gebruik te maken van de technologische ontwikkeling. Kijk naar wat er allemaal mogelijk is en probeer hier je voordeel uit te halen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van software waarbij elk personeelslid een bepaald ontwikkelingsplan heeft.

Leg de focus op ontwikkeling

Als je het personeel gemotiveerd wilt houden is het zeer belangrijk om de focus te blijven leggen op ontwikkeling. Zoals in de voorgaande alinea benoemd zou je ervoor kunnen kiezen om hier een bepaalde soort software voor te gebruiken. Daarnaast kan het ook een hele goede zet zijn om regelmatig met het een werknemer in gesprek te gaan en om tijdens dit gesprek te vragen naar hoe hij/zij de toekomst voor zich ziet. Probeer samen een mooi plan te maken en zorg ervoor dat de capaciteiten van iedere werknemer optimaal worden benut. 

 

Focus je op de sterke punten

Wanneer je de processen binnen een bedrijf nog soepeler wilt laten verlopen, dan is het erg belangrijk dat je de focus legt op de sterke punten. Probeer de sterke punten nog verder tot ontwikkeling te laten komen en doe daar je voordeel mee. Een manier om hier verbetering in aan te brengen is door gebruik te maken van performance management. Hierbij leer je hoe je het beste met bepaalde situaties om kunt gaan en dat zorgt voor betere resultaten. 

Naast dat je alles op eigen houtje kunt proberen uit te vogelen, kan het ook zeer goed uitpakken om te kijken naar hoe ander bedrijven bepaalde problemen aanvliegen. Leer hiervan en doe daar later je voordeel mee. 

 

Vorig artikel Waarom het tijd wordt om screens aan te schaffen
Volgend artikel Wat je moet weten over een kever
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!