Home Algemeen Waarom mondwater gebruiken?

Waarom mondwater gebruiken?

0
Waarom mondwater gebruiken?

Mondwater is een additionele mondverzorgingsmiddel. Wanneer mondwater wordt gebruikt na het tandenpoetsen worden bacteriën die in de mond leven gedood. Hierdoor blijft je gebit gezond en heb jij minder kans op een slechte adem. Mondwater is er in verschillende soorten te verkrijgen. Daarnaast is mondwater ook in verschillende smaken te verkrijgen. De bekendste smaken zijn Cool mint, Eucalyptus en Total care.  Maar er zijn ook andere smaken die minder veel verkocht worden. Het is desnoods ook alleen op je gebit mee te reinigen. Mondwater is niet bedoeld om door te slikken. Na het reinigen van je gebit is het de bedoeling dat je het uitspuugt. Wacht ook een tijdje met het drinken van water na de behandeling. Het mondwater is nog bezig met een nawerking.

Waar kan ik mondwater kopen?

Mondwater kun je in principe in elke drogisterij of supermarkt kopen. Echter is hier vaak maar een beperkt aanbod van een paar smaken. Heb jij behoefte aan meer keuzen? Online is vaak meer te vinden. Heb jij de specifieke behoefte aan mondwater voor ontstoken tandvlees? Kijk dan eens op Vraagdetandarts.nl. Dit is een website dat gespecialiseerd is in alles wat met de gezondheid van de mond gaat. Je kunt hier ook terecht voor andere vraagstukken.

Mondwater zonder alcohol

Er zijn verschillende soorten mondwater. Mét alcohol en zonder alcohol. Er wordt beweerd dat te vaak mondwater met alcohol gebruiken slecht kan zijn op de lange termijn. Ook wordt gesteld dat mondwater zonder alcohol niet sterk genoeg is om alle bacteriën uit de mond te doden. Je leest er meer over op vraagdetandarts.nl. Beide soorten mondwater is al een aanwinst voor je gezondheid. Naast de reguliere mondverzorging zoals tandenpoetsen, wordt echt aangeraden om ook mondwater te gebruiken. En vergeet ook zeker niet te flossen. Met een flosdraad dan wel een flosmachine.

Vorig artikel Zakelijk een auto huren, waarom wel en waarom niet?
Volgend artikel Veilig en zorgeloos leven doe je zo
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!