Home Algemeen Zakelijk een auto huren, waarom wel en waarom niet?

Zakelijk een auto huren, waarom wel en waarom niet?

0
Zakelijk een auto huren, waarom wel en waarom niet?

Heb je voor een korte periode een auto nodig? Dan is een auto leasen niet echt een optie, want hier heb je vaak te maken met lange contracten. Als je bijvoorbeeld een busje nodig hebt om spullen naar een beurs te brengen dan is dit een mooie uitkomst.

Waarvoor kun een zakelijke auto huren?

Een auto huren is perfect als je een paar dagen een auto nodig hebt. Als je gaat verhuizen met je bedrijf kun je bijvoorbeeld een paar grote busjes huren. Dit is goedkoper dan een verhuisteam inhuren. Het kan ook voorkomen dat je met collega’s op een korte vakantie wil. Je kunt dan voor deze gelegenheid ook een auto huren voor bijvoorbeeld een week.

Waarom niet een zakelijke auto huren?

Er zit een dagprijs aan een huurauto verbonden, je betaalt wel een flink bedrag, maar het hangt er ook vanaf hoelang je een auto nodig hebt. Mocht je bijvoorbeeld een maand een auto willen huren kun je beter overstappen op shortlease. Dit is een een maandelijkse overeenkomst voor een leaseauto. Als je een auto huurt moet je vaak ook nog een grote borgsom betalen. Rijdt dus wel voorzichtig.

Waarom wel een zakelijke auto huren?

Een zakelijke auto huren brengt ook veel voordelen met zich mee. Zo beperk je het financiële risico en is het erg flexibel. Het is uiterst geschikt voor bijvoorbeeld een bedrijfsverhuizing of een project wat maar eén week duurt. Het kan ook zijn dat je een jaarlijks bedrijfsuitje hebt. Een grote bus waar je grote groepen mensen in kunt vervoeren. We hebben de grootste voordelen van zakelijk huren voor je op een rijtje gezet.

  • Je beperkt het financiële risico
  • Perfect voor korte projecten
  • Zeer geschikt voor een bedrijfsverhuizing
  • Auto’s worden gebracht en opgehaald
  • Btw aftrekbaar
  • Laag eigen risico

Tot slot

Een auto zakelijk huren brengt dus veel voordelen met zich mee. Woon je toevallig in het noorden van het land? Autoverhuur Groningen levert deze dienst ook. Mocht je op zoek zijn naar een huur auto voor een langere periode dan is shortlease een betere optie.

Vorig artikel Bij deze boomziektes en plagen is de hulp van een boomverzorger onmisbaar
Volgend artikel Waarom mondwater gebruiken?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!