Home Huis Wat doe ik met mijn tuinmeubelen in de winter?

Wat doe ik met mijn tuinmeubelen in de winter?

0
Wat doe ik met mijn tuinmeubelen in de winter?

Als jij een tuin of balkon hebt, staan hier ongetwijfeld verschillende tuinmeubelen. Hierdoor kun jij op warme, zonnige dagen lekker buiten zitten en van het weer genieten. In de herfst en winter worden tuinmeubelen vrijwel niet gebruikt. Logisch, want het weer is er niet naar. Sommige mensen halen hun meubelen  daarom naar binnen, terwijl anderen ze het hele jaar buiten laten staan. Weet jij niet wat verstandig is? Wij vertellen je hier wat je moet doen met jouw tuinmeubelen in de winter.

Opbergen

In de herfst en winter valt er veel neerslag. Laat jij jouw tuinmeubelen buiten staan? Dan worden stoelen, tafels en loungesets hieraan blootgesteld. Als het meubilair van hout is, kan er vocht in gaan zitten. Wanneer dit meerder jaren achtereen gebeurt, ontstaat er op den duur houtrot. Wanneer het hout van een tuinset gaat rotten, moet je deze vervangen.

Dit voorkom je door jouw tuinmeubelen op te bergen. Doe dit bij voorkeur zo snel mogelijk na het einde van de zomer. In dat geval worden houten meubelen namelijk niet of nauwelijks blootgesteld aan neerslag. Heb je een redelijk groot tuinhuis? Probeer dan of je de meubelen hier kwijt kunt. Is jouw tuinhuis te klein of heb je er geen? Overweeg jouw tuinmeubelen dan op te bergen in de garage of op zolder. Door ze binnen neer te zetten, staan ze droog. Hierdoor heb je langer plezier van tuinmeubelen.
 

Afdekken

Het is ideaal als je de ruimte hebt om (houten) tuinmeubelen in de winter op te bergen. Helaas heeft lang niet iedereen hier de ruimte voor. Inklapbare stoelen opbergen is vaak niet zo’n probleem, want deze nemen niet veel ruimte in. Een tafel van een tuinset is wel vrij groot. Heb jij ook geen ruimte om stoelen op te bergen? Dan betekent dit niet dat jij jouw tuinmeubelen niet kunt beschermen tegen het weer. Nee, want er bestaan namelijk hoezen voor tuinsets. Met zo’n hoes voorkom je dat jouw tuinmeubilair blootgesteld wordt aan water. Dek jij een loungeset af met een hoes? Dan blijft deze langer mooi.

Wil je houten tuinmeubelen afdekken? Pas dan goed op. Het klimaat onder de hoes is namelijk een geliefde plek onder schimmels. Het is er namelijk droog en broeierig. Als schimmels zich onder de hoes ontwikkelen, kan jouw tuinset aangestast worden. Koop daarom een hoes met ventilatiesluis om jouw houten tuinmeubelen af te dekken. Op deze manier worden de omstandigheden voor schimmels al een stuk minder aantrekkelijk.

Onafgedekt buiten laten staan

Er zijn genoeg mensen in ons land die hun tuinmeubelen het hele jaar door buiten laten staan zonder deze te beschermen. Jij kunt jouw tuinmeubelen hier ook op uitzoeken. Er zijn namelijk meubelen die prima bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Neem bijvoorbeeld een picknicktafel. Deze tafels worden vaak zo gemaakt dat je ze prima het hele jaar door buiten kunt laten staan. Dit kan overigens alleen als de tafel behandeld is. Is dit niet het geval? Dan raden wij je aan om hem te beschermen tegen het weer in de herfst en winter. Zoek je nog een picknicktafel voor in de tuin? Kijk dan eens op https://www.overstockgarden.be/nl/catalogus/tuintafels/picknicktafels. Hier vind je verschillende houten picknicktafels voor buiten.

Vorig artikel Voordelen van een eigen biologische moestuin
Volgend artikel Je teksten laten vertalen door het vertaalbureau
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!