Home Algemeen Wat is een haartransplantatie en is een haartransplantatie permanent?

Wat is een haartransplantatie en is een haartransplantatie permanent?

0
Wat is een haartransplantatie en is een haartransplantatie permanent?

Haaruitval is een probleem waar veel mannen mee te maken krijgen. Bij een groot deel gebeurt dit pas op latere leeftijd, maar er zijn ook jonge mannen die te maken krijgen met haaruitval. Als gevolg van haartuitval kunnen er kale plekken ontstaan. Dit bezorgt jou mogelijk een onzeker gevoel. Wil je deze kale plekken verbergen? Kies dan voor een haartransplantatie. Voor veel mannen is het een (te) grote stap om voor zo’n ingreep te kiezen. Dit komt voornamelijk doordat lang niet iedereen weet wat een haartransplantatie is en of het permanent is. Om hier meer duidelijkheid over te verschaffen, vertellen wij hieronder alles over haartransplantaties.

Wat is het precies?

Als gevolg van haaruitval kunnen er kale plekken ontstaan op jouw hoofd. Zo krijgen mannen vaak te maken met inhammen aan de zijkant van hun hoofd. Daarnaast kan er sprake zijn van haaruitval op de kruin, waardoor een kale plek bovenop het hoofd ontstaat. Door middel van een haartransplantatie zorg je ervoor dat deze kale plekken verdwijnen.

Bij een haartransplantatie worden er namelijk haarzakjes verplaatst naar de kale plekken. Deze haarzakjes komen vanuit het donorgebied. Dit is de achterkant van het hoofd. Waarom juist deze haarzakjes gebruikt worden? Omdat haren op jouw achterhoofd immuun zijn voor het mannelijke hormoon DHT. Dit hormoon veroorzaakt haaruitval op jonge leeftijd. Het hormoon zorgt er namelijk voor dat haren sneller uitvallen dan dat haarzakjes nieuwe produceren.

Permanent of niet?

Veel mannen vragen zich af of een haartransplantatie zin heeft. Vaak denkt men dat de haren na verloop van tijd weer uitvallen en er opnieuw kale plekken ontstaan. Dit is een misvatting. Een haartransplantatie is namelijk permanent. Na de behandeling is de oude haarlijn, kruin of wenkbrauw altijd blijvend hersteld.

Bij een transplantatie worden groepjes haarzakjes verplaatst naar het kale gebied op het hoofd. De nieuwe haargroei valt na een haartransplantatie niet meer uit. Dit komt doordat de genetische aanleg van deze haren anders is. De haarzakjes worden altijd zo geplaatst dat na afloop van de behandeling niet te zien is dat je een haartransplantatie hebt ondergaan.

Wat kost een haartransplantatie?

Nu je weet wat een haartransplantatie is en dat het permanent is, ben je mogelijk enthousiast geraakt. Voordat je de knoop doorhakt, ben je ongetwijfeld eerst benieuwd naar de haartransplantatie kosten. Hoeveel de ingreep jou kost, hangt af van het aantal groepjes haarzakjes (grafts) dat verplaatst wordt. Hoe meer grafts er verplaatst worden, des te duurder een haartransplantatie uitvalt. Daarbij komt dat een transplantatie bij de ene partij duurder is dan bij de ander. Kies niet standaard voor de goedkoopste haartransplantatie. Je wilt immers wel verzekerd zijn van een goed resultaat. Daarom doe je er goed aan altijd voor een kliniek te kiezen die gespecialiseerd is in haartransplantatie.

Vorig artikel HG tegen stinkende vaatwasser
Volgend artikel Sokken, een belangrijk deel van je outfit
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!