Home Kleding Sokken, een belangrijk deel van je outfit

Sokken, een belangrijk deel van je outfit

0
Sokken, een belangrijk deel van je outfit

Wist je dat jouw sokken eigenlijk best een belangrijk deel zijn van jouw outfit? Zeker bij een nette outfit zijn er een aantal (ongeschreven) regels als het om sokken gaat. Want welke kleur kies je nou? En draag je dan hoge sokken of lage sokken? Lees verder voor een paar tips als het gaat om sokken.

 

Een nette outfit

 

Draag je een nette outfit, bijvoorbeeld een pak of een nette pantalon met een blouse? De kans is groot dat je jouw sokken dan ziet zitten. Zorg er in dat geval dan voor dat jouw sokken dezelfde kleur hebben als jouw broek, of liever nog dat je ze niet ziet zitten. Je sokken horen bij een nette outfit namelijk niet op te vallen. Je hoort daarnaast ook je enkels niet te zien. Vermijd de sneakersokken en kies sokken die ook over jouw enkels vallen. Draag je liever schoenen waar je een deel van de sok zal zien? Ga dan voor sokjes die niet boven de schoen uitkomen, omdat het er anders raar uit zal zien met de schoen. Dit noem je ook wel no show sokken.

 

Sokken bij een casual outfit

 

Draag je gewoon een casual outfit, bijvoorbeeld naar school, kantoor of bijvoorbeeld iets simpels als de supermarkt? Er zijn niet echt ongeschreven regels als het om sokken gaat, maar er zijn wel een paar do’s en don’ts. Zo is het bij witte sneakers bijvoorbeeld slim om ook witte sneakersokken erbij te dragen. Een echte don’t is het dragen van zwarte sokken bij witte schoenen. Ook andersom geldt dit. Draag je zwarte schoenen, dan zal het er gek uit zien als je witte sokken erbij draagt. Dus onthoud: altijd wit op wit en zwart op zwart. Draag je gekleurde schoenen? Dan moet je kijken naar wat het mooist staat bij de schoen zelf. De ene schoen heeft meer wit in zich en de ander meer zwart.

 

Wil je graag een opvallende sok? Dat kan en zal voor veel outfits ook echt een leuk statement onderdeel zijn. Bijvoorbeeld bij een volledig zwarte outfit. Heb je een broek aan waar de broekspijpen wat hoger vallen en zie je dus veel van de sok, dan kan het er hartstikke leuk uit zien om een hoge sok te dragen met bijvoorbeeld een leuk printje of vrolijke, opvallende kleur. Ook sportsokken kunnen er bij de juiste outfit erg leuk uitzien. Zorg er wel voor dat het allemaal goed bij elkaar past en dat jouw sokken niet botsen met jouw outfit.