Home Algemeen Wat je moet weten over een kever

Wat je moet weten over een kever

0
Wat je moet weten over een kever

Een kever is een insect dat gecategoriseerd wordt als een vliegend insect. In Nederland en België kennen we maar liefst 4200 soorten die er voorkomen. Maar wereldwijd ligt dit aantal nog hoger. We hebben het hier over een half miljoen verschillende soorten kever. Doorgaans leven kevers van de natuur, maar er zijn ook een paar soorten die schade kunnen toebrengen aan gebouwen. Het is altijd goed als je het een en ander over kevers weet. Je kunt ze bijvoorbeeld  beter bestrijden indien ze voor een plaag zorgen.

 

Snuitkever familie

Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende soorten kevers. Om het geheel overzichtelijker te maken worden ze in de meeste gevallen in subcategorieën gezet. Een van de categorieën kevers is de Snuitkever familie. Een van de kevers die deel uitmaakt van de snuitkever familie is de Taxuskever. Deze kever wordt ook wel de “gegroefde lapsnuitkever” genoemd en staat officieel onder de wetenschappelijke naam Otiorhynchus sulcatus. Alhoewel kevers algemeen bekend staan om het feit dat ze kunnen vliegen, kan deze  “gegroefde lapsnuitkever” dat niet. Verder is deze kever het best actief in de nachtelijke uren. De  “gegroefde lapsnuitkever” komt in de meeste gevallen voor onder plantenpotten. Daarmee is er in een keer aangegeven dat je planten potentiële doelwit zijn voor de  “gegroefde lapsnuitkever”. 

 

Phyllopertha horticola

Een ander soort kever is de phyllopertha horticola. Althans, dat is de wetenschappelijke naam ervan. We hebben het hier over de Rozenkever en deze heeft een zeer opvallende verschijning. Je kunt bijna zeggen dat deze een kever een royale uitstraling heeft. Er komt namelijk een gouden kleur in zijn glans voor. De phyllopertha horticola komt in Europa en Azië voor en kan voor veel schade zorgen aan je gewassen of je gazon. Deze kever wordt maar liefst tien millimeter lang. De phyllopertha horticola duikt in de meeste gevallen op in de periode van mei en juni. De temperatuur maakt voor een groot deel uit op welk moment dit zal plaatsvinden. De mannetjes phyllopertha horticola zwermen net boven het gras om vrouwtjes phyllopertha horticola te zoeken om te paren. Nadat ze gepaard hebben beginnen de vrouwtjes tot ongeveer 5 tot 10 centimeters onder de grond eieren te leggen.  Bij elkaar is de vrouwtjes phyllopertha horticola in staat om 40 eitjes te leggen en hiervan kunnen ze 30 in een keer leggen. 

 

Vind meer informatie op het internet

Als je meer informatie wilt hebben over de verschillende soorten kevers en hun eigenschappen, is het slim om op het internet te kijken. Hier kun je alles vinden wat er bekend is over deze dieren waardoor je bijvoorbeeld ook meer te weten kunt komen over manieren om kevers uit je tuin te weren.

Vorig artikel Zo benut je de capaciteiten van je team optimaal!
Volgend artikel Online bestellen met de dag populairder
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!