Home Algemeen Wat zijn automatische smeersystemen eigenlijk?

Wat zijn automatische smeersystemen eigenlijk?

0
Wat zijn automatische smeersystemen eigenlijk?

In de industrie is er continue verandering aan de gang, en dat merk je ook. Zo worden er vaak nieuwe technieken geintroduceerd en kan je het zelf bijna niet meer bij houden. Zo zijn er bedrijven die jou helpen met het juist handelen met het onderhouden van materialen en machines, zoals Ancotech. Maar door alle nieuwe ontwikkelingen is het soms niet altijd goed bij de houden hoe het allemaal werkt. En wij Nederlanders zijn natuurlijk wel nieuwsgierig genoeg om op onderzoek uit te gaan hoe iets werkt en dan willen we er het fijne eigenlijk ook nog van weten. Dus laten we maar gelijk tot het punt komen.

 

Wat zijn nou die automatische smeersystemen?

Iedereen kent wel de handmatige smeersystemen, of ja gewoon zelf met een vet langs de machines gaan en zorgen dat het allemaal soepel verloopt. Maar bij de automatische smeersystemen werkt dat natuurlijk weer iets anders. Er zijn namelijk twee verschillende stromingen in de wereld van de zogenoemde smeersystemen: de progressieve systemen en de parallel systemen. De parallel systemen zijn ook bekend als tweeleiding smeersystemen. Laten we het eerst hebben over de profressieve pompsysteem. Dit systeem pompt het vet via verschillende leidingen en verdeelblokken direct op de punten waar gesmeerd moet worden, ofterwijl de smeerpunten. Hier komt dan ook geen handwerk meer bij kijken.

Een tweeleiding, of ook wel de parallel systeem genoemd, pompt het vet via een andere dikkere hoofdleiding naar distributieblokken met systemen die de dosis bepalen, die om de beurt het vet doorzetten naar de verschillende punten die gesmeerd moeten worden. Deze systemen liggen wel iets hoger in de prijs, maar deze systemen zijn daarom ook relatief gemakkelijk aan te passen of uit te breiden binnen het bedrijf. En eigenlijk het grootste voordeel. De systemen zien gelijk in waar en welke hoeveelheid vet er verdeeld moet worden en waar het gesmeerd moet worden. Hoe ideaal is dat eigenlijk? Nou precies, ideaal.

 

Probeer het jezelf gemakkelijk te maken

Omdat het dagelijkse leven al druk genoeg is, en je voor werk ook nog altijd flink in de weer moet. Is het natuurlijk goed om het jezelf iets makkelijker te maken. En dat is helemaal ook niet erg. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. En we geven je groot gelijk. Op de planning staan altijd al genoeg taken die je moet uitvoeren en voltooien binnen een bepaalde tijd, daarom is een handje hulp nooit verkeerd en helemaal niet erg om te accepteren. 

Vorig artikel 3 Grote misverstanden over soa’s
Volgend artikel De kwalen die bij ouderdom horen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!