Home Algemeen De kwalen die bij ouderdom horen

De kwalen die bij ouderdom horen

0
De kwalen die bij ouderdom horen

Wanneer we ouder worden weten we allemaal dat we wel eens wat gaan mankeren. Je kan er eigenlijk niets tegen doen en je er alleen maar aan overgeven. En het hoeft helemaal niet iets slechts te zijn, dat ouder worden. Het hoort er eenmaal bij. Je kan natuurlijk wel gewoon goed voor jezelf zorgen door regelmatig te sporten en goed op jouw voeding te letten. Maar sommige kwaaltjes kan je helaas niet tegen gaan en die gebeuren gewoon. We kennen allemaal wel twee kwaaltjes die we bij onze opa's en oma's langs zien komen waar we ons soms wel eens aan irriteren, maar we weten dat het er eenmaal bij hoort. Je weet vast wel waar we het over hebben.

 

Wil je dat nog een keer herhalen?

Ja, dit hoort bij ouderen mensen eigenlijk al een keer op het lijstje te hebben staan: een gehoortapparaat kopen. Soms zit je midden in een verhaal en zie je de blikken al afdwalen, of wanneer je net een heel verhaal verteld hebt kom je er achter dat er niet naar je geluisterd is. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk, maar soms hoort het er gewoon bij dat je soms iets meerdere keren moet vertellen. Dat kan dan wel eens gebeuren. Maar het niet goed horen heeft ook grotere nadelen dan dat je aan mensen moet vragen of ze het nog een keer willen vertellen. Denk bijvoorbeeld aan het gehoor in het verkeer. Dan moet je natuurlijk wel goed weten of je het wel goed hoort en heb je die zekerheid nodig.

 

Ik zie ik zie, wat jij niet ziet

Ja dit spelletje is natuurlijk super leuk, maar bij ouderen is het eigenlijk al geen spelletje meer. Het is voor hun eigenlijk dagelijks wel dat ze iets niet goed kunnen zien. Of dit nu gewoon normaal is of tijdens het lezen, er moet gewoon net iets meer moeite gedaan worden. Tijdens lezen zie je de fijn geknepen ogen al en het papier wordt steeds verder weg gehouden, tot eigenlijk de armen al te kort worden. Dan merk je dat een bril eigenlijk wel nodig is. En dan kan je ook nog voor lenzen gaan. Er is keuze genoeg eigenlijk. Het grootste voordeel is eigenlijk nog wel dat brillen tegenwoordig helemaal niet zo duur hoeven te zijn, dus kan je er ook meerderen aanschaffen. Want zo heb jij een bril voor elke gelegenheid, stemming en ook nog outfit die je die dag aan doet.

Vorig artikel Wat zijn automatische smeersystemen eigenlijk?
Volgend artikel Een beetje hulp in tijden van stress
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!