Home Gezonde levensstijl Wegwijs in de wereld van mondkapjes

Wegwijs in de wereld van mondkapjes

0
Wegwijs in de wereld van mondkapjes

Het aanbod in mondkapjes heeft de afgelopen tijd een grote toevlucht genomen. Er zijn veel verschillende soorten om uit te kiezen van toffe printjes tot verschillende soorten modellen. Dan heb je ook nog het verschil tussen niet-medische mondkapjes en medische mondkapjes. Logisch dat je soms geen raad meer weet welk mondkapje je wilt gaan aanschaffen. Op 123toilet vind je een groot assortiment mondkapjes maar om een goede keuze te maken is het van belang om eerst wegwijs te worden in de wereld van mondkapjes. Lees snel verder!

Alles wat je wilt weten over mondkapjes

In de strijd tegen corona weten we ondertussen allemaal dat mondkapjes essentieel zijn. De regering heeft het zelfs verplicht dus daar kunnen we niet meer omheen. Om te beginnen kun je kiezen uit een niet medisch mondkapje en een medisch mondkapje. Als je kiest voor een niet medisch mondkapje word je beschermd tegen fijne deeltjes stof en roetdeeltjes. Ook als je hooikoorts hebt profiteer je van een mondkapje. Je krijgt namelijk ook minder pollen binnen. Wat dat betreft zijn die mondkapjes dus multifunctioneel. En natuurlijk het belangrijkste: ze beschermen tegen bacteriën en virussen.

Ontcijferen van mondkapjes met coderingen

Medische mondkapjes hebben verschillende coderingen die allemaal een bepaalde betekenis hebben. Al deze coderingen worden nu voor jou op een rijtje gezet. Zo betekent FFP1 dat er 80% van de deeltjes die in de lucht zweven worden tegengehouden. Bij de codering FFP2 staat het percentage op 94% en met een mondkapje met de codering FFP3 ligt dit op 99%. Deze mondkapjes worden alleen aangeraden om te gebruiken wanneer er sprake is van een verhoogde besmettingskans. Dit worden daarom ook wel de medische mondkapjes genoemd.

 Gebruik van een wegwerpmondkapje

Niet medische mondkapjes kun je in een wegwerpvariant verkrijgen maar je kunt ook gaan voor een stoffen variant. Wanneer je een wegwerpmasker gebruikt is het belangrijk om te weten dat je deze maar één keer mag gebruiken. Het wordt geadviseerd om deze hooguit 8 uur te dragen en vervolgens weg te gooien. Voordat je hem opzet gaat hier nog een bepaald ritueel aan vooraf. Zo moet je eerst goed je handen zeggen. Dat wil zeggen 20 seconden lang waarbij je water en zeep gebruikt. Daarna pak je alleen de elastieken vast en zet je het mondkapje over je neus en mond. Vervolgens kun je hem vastzetten achter je oren.

Vorig artikel Alle kaaskoppen opgelet!
Volgend artikel Er komen koudere dagen aan
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!