Home Gezonde levensstijl Welke wijn is altijd een goede keuze?

Welke wijn is altijd een goede keuze?

0
Welke wijn is altijd een goede keuze?

Het is altijd fijn om wat flessen wijn in huis te hebben. Je weet immers nooit wanneer er zich een spontane gelegenheid voordoet om een fles wijn open te trekken. Maar welke wijnen zijn dan handig om in huis te hebben? Je weet zelf prima waar je wel en niet van houdt, maar vinden je vrienden of familieleden dat ook wel lekker?

Goede wijn keuzes

Gelukkig is de wijnwereld enorm groot en is er dus altijd wel een gangbare wijn te vinden, een allemansvriend die je altijd kunt serveren. Dat er genoeg te kiezen valt, blijkt wel uit het feit dat er wereldwijd zo’n vijfduizend verschillende druivenrassen bestaan. De meest bekende zijn de zogenoemde internationale druivenrassen die we in veel landen tegenkomen. Het zijn ook vaak dit soort druiven waar mensen mee bekend zijn en dus ook makkelijk weten of ze er wel of niet van houden. Zo is Sauvignon Blanc een frisse witte wijn waar veel mensen wel van houden. Wil je een wijn die iets minder strak is wat betreft de zuren, ga dan voor een Verdejo. Deze wijn is ook verfrissend, maar kan ook wat voller van smaak zijn. Rode wijn van Merlot is de absolute ‘doordrinkwijn’ onder de rode wijnen. Dit is een zeer makkelijk te drinken wijn, vol met fruit en een absolute topper voor bij de borrel. Andere rode wijnen die in de smaak vallen bij wijndrinkers die houden van een wat soepele en makkelijk te drinken wijn, zijn Primitivo, Malbec, Shiraz of een lekkere kruidige Rhône wijn.

Verrassingen

Het is ook leuk om juist iets anders te serveren dan wat mensen meestal drinken. Stel je zou Beaujolais wijn kopen, dan heb je kans dat een groot deel van de wijndrinkers zo’n wijn niet of nauwelijks drinkt. Nu heeft Beaujolais de naam veel te flauw en fruitig te zijn, maar dat is ten onrechte te danken aan de reputatie van de Beaujolais Primeur. Dit is een jonge wijn die al vrij snel na de oogst, op de derde donderdag van november, op de markt mag komen. Vanwege het commerciële succes vroeger, betekende dat op een gegeven moment helaas ook inferieure wijnen. Tegenwoordig komen er overigens prima Beaujolais Primeur wijnen op de markt, maar er zijn ook Beaujolais wijnen die meer rijping ondergaan en als uitstekende wijnen de kelders uit rollen. Helemaal fijn zijn de Beaujolais Cru wijnen. Vol fruitig, wat lichter van kleur en heerlijk bij de borrel of bij de barbecue.

Vorig artikel Hoe kies je een Tv-meubel
Volgend artikel Modieuze travelstof dameskleding van Je m’appele
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!