Home Huis Whiteboards

Whiteboards

0
Whiteboards

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer in Nederland: de whiteboards. Een simpele standaard met een wit bord erop waar vaak een aantal aantekeningen of presentaties op staan weergegeven. De reden dat ze steeds populairder worden is ook heel gemakkelijk te verklaren. Ze zijn namelijk erg handig in gebruik, wegen niet zoveel, en zijn goede hulpmiddelen om dingen op te schrijven of als je een presentatie aan het geven bent. In dit artikel gaan we een aantal handige dingen langs waarvoor je een whiteboard goed voor kunt gebruiken.

Wat kun je allemaal met een whiteboard?

De essentie van het whiteboard is erg simpel. Je kunt het zien als de moderne versie van het oude zwarte schoolbord. Je kunt met verschillende kleuren stiften op het witte bord schrijven en als je klaar bent dan kun je het gemakkelijk uit vegen met een nat doekje –  of met speciale reinigingsspray voor een whiteboard.

Met zo’n simpel concept is er echter heel veel te doen. Je kunt het gebruiken om persoonlijke aantekeningen op te schrijven, maar ook kun je met gebruik van magneten er belangrijke documenten ophangen. Zo fungeert het dus ook als een prikbord.

Paar simpele ideeën voor een whiteboard thuis of op kantoor

Thuis is het erg handig om een whiteboard te gebruiken als persoonlijk aantekeningenblok. Schrijf er de wekelijkse agenda of to-do-list op –  zodat deze altijd zichtbaar is en je de belangrijkste zaken of afspraken dus niet zult vergeten. Je kunt het ook in de woonkamer zetten of in de hal en het bijvoorbeeld gebruiken om de boodschappen op te schrijven voor de hele familie. Als er iemand dan naar de winkel gaat neemt hij snel een foto van het bord en kan hij zo alle belangrijke producten mee naar huis nemen.

Op kantoor doet een whiteboard ook goed zijn best als presentatie hulpmiddel. Je kunt er een presentatie op voorbereiden, maar ook kun je het gebruiken om bepaalde vragen op uit te leggen die je niet had voorbereid op een slide. Al met al zijn er genoeg redenen om een whiteboard aan te schaffen.

Vorig artikel Veiligheidsbeslag
Volgend artikel Alles in 1 pakket – uitermate geschikt voor elk gezin
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!