Home Algemeen Veiligheidsbeslag

Veiligheidsbeslag

0
Veiligheidsbeslag

Wordt er bij jou in de buurt weleens ingebroken? Inbrekers gaan tegenwoordig steeds sneller te werk. Iedereen weet ondertussen wel dat ze de ramen en deuren goed op slot moeten houden ’s nachts en als ze op vakantie gaan. Maar wat veel mensen niet weten is dat een gemiddelde inbreker dit behoorlijk simpel kan kraken met huis tuin en keukengereedschap. Gelukkig is dit te voorkomen door veiligheidsbeslag te installeren op je deur.

Wat is veiligheidsbeslag?

Veiligheidsbeslag is deurbeslag dat op zo’n manier gemaakt is dat het moeilijk open te maken is door inbrekers of andere kwaadwillenden. Het wordt vrijwel alleen gebruikt voor buitendeuren omdat daar een slot op zit. Door te kiezen voor veiligheidsbeslag zul je ervoor zorgen dat het slot zeer lastig bloot te stellen is. Dat betekent dat een inbreker met een boormachine of een schroevendraaier hier niet binnen een halve minuut toegang tot kan krijgen. Er bestaat een keurmerk voor veiligheidsbeslag dat aangeeft hoe veilig het deurbeslag is. Zorg er dus voor dat je altijd het SKG*** keurmerk met drie sterren kiest voor optimale veiligheid.

Is veiligheidsbeslag wel nodig in Nederland?

Je vraagt je misschien wel af of het nodig is om speciale veiligheidsbeslag op je deur te installeren in Nederland. Ons land is erg veilig en de kans is groot dat er bij jou nog nooit is ingebroken. Echter is het wel degelijk een goed idee om veiligheidsbeslag te installeren op je voordeur (en achtertuin mocht je die gemakkelijk toegankelijk zijn). In de laatste jaren gebruiken namelijk steeds meer inbrekers een simpele techniek die kerntrekken heet. Hiermee kunnen zij met simpel gereedschap al binnen 30 seconden je deur openmaken –  maar het kan alleen als hier geen veiligheidsbeslag op zit. Als je dus zeker wilt zijn dat er bij jou thuis niet ingebroken wordt, is het een goed idee om je oude sloten te vervangen voor veiligheidsbeslag.

Vorig artikel Michael Kors tassen: duurzaam maar tijdloos
Volgend artikel Whiteboards
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!