Home Algemeen Zaken waar je in de horeca meer aandacht aan zult moeten besteden

Zaken waar je in de horeca meer aandacht aan zult moeten besteden

0
Zaken waar je in de horeca meer aandacht aan zult moeten besteden

In de horeca heb je het er maar zwaar mee. De verwachtingen liggen astronomisch hoog en de werkdruk eveneens. Jij zult aan al die verwachtingen moeten voldoen en de werkdruk moet je maar dragen. Af en toe zul je jezelf verzwolgen voelen door alle druk en werkzaamheden, erg vervelend. Maar als je dat dan hebt, kun je er dan niets aan doen? Ja, wat ons betreft wel. Er zijn namelijk zaken in de horeca waar niet genoeg aandacht aan wordt besteed, dat is even zonde. Die zaken kun je daarom maar beter oppakken. Je moet dan natuurlijk wel weten waar het om gaat en hoe je dit kunt gaan veranderen. Dat is waar wij in het spel komen; dit vertellen we je dan ook in deze blog.

Inkoop

De inkoop wordt in de horeca zwaar onderschat. Zowel wat betreft ingrediënten als de apparatuur. In de horeca is het namelijk zo dat kwaliteit ver boven kwantiteit staat, tenzij je een soort McDonalds bent natuurlijk. Je wil het beste van het beste aan je klanten kunnen bieden en dit juichen wij van harte toe. Je zult dan nog wel enigszins je best moeten doen voor de inkoop. Als je echt een grote zaak hebt, is het misschien de moeite waard om dit uit te besteden. Is je bedrijf wat kleiner, kun je dit zelf nog prima doen. Dan is het wel van belang dat je dit bij de beste leveranciers doet. De ingrediënten lokaal, vers en grootschalig inkopen is een klusje maar zeker de moeite waard. De beste apparatuur haal je bij de Horeca Megastore, zoals een koeltoonbank

Werving

Ja, we weten dat je geen recruitmentbureau bent maar toch dien je aandacht te besteden aan werving en selectie van het juiste personeel. We hebben het net al genoemd, maar de kwaliteit staat hoog in het vaandel bij elke horecazaak. Dit komt omdat de kwaliteit zorgt voor een ware beleving, een heuse experience. Het personeel speelt hier ook een rol in. Natuurlijk in het klaarmaken van het voedsel, maar ook in de bediening. Je zult daarom je personeel zorgvuldig moeten uitkiezen, anders zul je dit niet goed kunnen aanbieden. Je dient te kijken naar alle juiste kwaliteiten waarover het personeel moet beschikken, maar ook het vermogen om te leren. Nieuwe dingen leren is belangrijk, dan raakt iemand minder snel uitgekeken. Het vermogen om samen te groeien; dat is wat je wil.

Vorig artikel Stacaravan huren: de voordelen
Volgend artikel Je deuren opnieuw schilderen, hoe doe je dat?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!