Home Huis Je deuren opnieuw schilderen, hoe doe je dat?

Je deuren opnieuw schilderen, hoe doe je dat?

0
Je deuren opnieuw schilderen, hoe doe je dat?

Als je je woning opnieuw gaat inrichten of gewoon toe bent aan een nieuw kleurtje in huis, dan is het een leuk idee om je deuren te schilderen. Het schilderen van een deur is zeker geen lastige klus, maar het moet wel op de juiste manier gebeuren. Veel mensen kiezen ervoor om nieuwe deuren te plaatsen, maar dat is zonde van het geld en van de materialen. Deuren zijn namelijk niet bepaald goedkoop, want je bent al snel enkele honderden euro’s kwijt voor een nieuwe deur. Hoe je het schilderen van een deur aanpakt, lees je in dit artikel. Na het lezen van dit artikel kan er dus eigenlijk niets meer misgaan!

Deuren schuren met een schuurapparaat 

Als je een deur wil schilderen, moet de deur uit de scharnieren worden getild. Vervolgens haal je het deurbeslag van de deur af zodat je de deur gemakkelijk kunt schoonmaken en schuren. Het is belangrijk dat er na het schuren de oude verf niet meer zichtbaar is.

Nieuwe verf aanbrengen 

Wanneer je klaar bent met het schuren van de volledige deur, is het tijd voor de volgende stap: het opnieuw schilderen van de deur. Als je weet hoe het moet is het niet zo lastig als het lijkt. Afhankelijk van de deur en soort verf heb je een primer en/of grondverf nodig. Met een goede basis hecht de lakverf beter op de ondergrond. Na het drogen van de grondverf kun je de deur weer licht schuren en schoonmaken, daarna kun je beginnen met de eerste verflaag. Sommige verfsoorten hebben meerdere lagen nodig.

Deur gereed maken

Als de verf helemaal droog is, kun je de deur weer in zijn scharnieren hangen. Dit is ook het ideale moment om een nieuwe deurklink te monteren die goed past bij de nieuwe kleur van de deur. Een zwarte deurklink steekt mooi af tegen zowel witte als gekleurde deuren. Je zult zien dat zwart een moderne, stoere en industriële look geeft aan jouw deur.

Vorig artikel Zaken waar je in de horeca meer aandacht aan zult moeten besteden
Volgend artikel Vriescellen kopen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!