Je deuren opnieuw schilderen, hoe doe je dat?

Als jij je woning opnieuw gaat inrichten of gewoon toe bent aan een nieuw kleurtje, dan is het belangrijk dat je de deuren ook opnieuw schildert. De kleuren die momenteel op je deur zitten zijn namelijk al dusdanig verkleurd dat je je hieraan gaat irriteren als je de wanden wel mooi hebt overgeschilderd. Het schilderen van een deur is zeker geen lastige opdracht, maar moet wel op de juiste manier gebeuren. Veel mensen kiezen ervoor om nieuwe deuren te plaatsen, maar dat is zonde van het geld en van de materialen. Deuren zijn namelijk niet bepaald goedkoop, want je bent al snel enkele honderden tot duizenden euro’s kwijt voor een nieuwe deur. Hoe je het schilderen van een deur aanpakt, lees je in dit artikel. Na het lezen van dit artikel kan er dus eigenlijk niets meer misgaan!

Deuren schuren met een schuurapparaat 

Veel mensen die hun deuren opnieuw schilderen, kiezen ervoor om niet te schuren en schilderen over het oude verf heen. Dit is geen verstandige keuze, aangezien je deur daardoor snel kan verslijten en daarnaast ook dikker wordt. Bovendien loop je zo het risico dat de aangebrachte verflaag gaat scheuren als het even warm wordt. Je moet altijd het deurbeslag losmaken van de deur, om de deur vervolgens te schuren. Het is erg belangrijk dat je blijft schuren totdat er niets meer overblijft van de oude verf. 

Nieuwe verf aanbrengen 

Wanneer je klaar bent met het schuren van de volledige deur, is het tijd voor de volgende stap: het opnieuw schilderen van de deur. Het schilderen van een deur is zeker niet lastig, maar het moet wel goed gebeuren. Gebruik daarom alleen daarvoor geschikte kwasten en breng meerdere lagen verf aan. Wanneer je meerdere lagen verf aanbrengt, dan is het wel enorm belangrijk dat je daar de juiste verf voor gebruikt en de lagen eerst goed laat drogen alvorens je een nieuwe laag aanbrengt. Je hoeft zeker niet tien lagen aan te brengen, want afhankelijk van het soort verf dat je hebt aangeschaft, zijn twee of drie lagen al voldoende. 

Deur gereed maken

Als je klaar bent met het schilderen van je deur, dan is de laatste stap die je moet nemen het gereed maken van de deur. Monteer een prachtige deurklink die goed past bij de gekozen kleur. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte deurklink voor een witte deur. Wanneer je de deurklinken gemonteerd hebt, dan hoef je de deur alleen nog maar te bevestigen en je bent klaar. 

 

Previous articleZaken waar je in de horeca meer aandacht aan zult moeten besteden
Next articleVriescellen kopen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!