Home Gezonde levensstijl Zelf wiet kweken? Dit moet je weten

Zelf wiet kweken? Dit moet je weten

0
Zelf wiet kweken? Dit moet je weten

Ben je van plan om zelf wiet te gaan kweken? Dan zijn er een paar dingen die je vooraf echt moet weten. Is het legaal? Hoe pak je het aan? Welke zaden gebruik je? Allemaal vragen waar je tegenaan kunt lopen, maar waar gelukkig ook vrij gemakkelijke antwoorden voor beschikbaar zijn.

Wat mag wel en wat mag niet?

In Nederland kennen we een gedoogbeleid als het gaat om het kweken van wiet. Dat komt erop neer dat je niet zo heel snel in de problemen zal komen als je een paar planten kweekt voor eigen gebruik. Toch zijn er dingen waar je op moet letten.

Zorg ervoor dat je maximaal vijf planten in huis hebt. Heb je er vijf of minder, dan vindt het Openbaar Ministerie het namelijk duidelijk dat je deze niet hebt om er geld aan te verdienen. Zij zullen dan een eventuele zaak tegen je doorgaans seponeren. Het betekent echter niet dat de politie je planten bij een eventueel bezoekje met rust zullen laten. Ook een klein aantal wietplanten kan in beslag worden genomen, maar een strafrechtelijk gevolg, daar hoef je niet voor te vrezen.

Wil je je eigen wiet gaan kweken, houd het dan vooral klein. Dat hoeft ook helemaal geen probleem te zijn, natuurlijk, want aan een plant of vijf zou je voor recreatief gebruik meer dan genoeg moeten hebben. Heb je geen zin in buren die de politie bellen, dan zet je ze beter niet in de tuin of prominent in de vensterbank. Zoek een plekje waar ze kunnen groeien zonder dat ze in het oog springen, en zorg ervoor dat het overduidelijk is dat de planten voor eigen gebruik zijn. Geen professionele lampen, geen verduisterde ramen; zo ontstaat er nooit twijfel over je intenties.

Welke zaden zijn geschikt en hoe pak je het aan?

Alhoewel het kweken van wietplanten niet lastig is, kan de keuze voor de juiste wietzaadjes dat wel zijn. Er zijn talloze soorten in omloop, hoe weet je nu welke voor jou het best geschikt zijn? Het is verstandig om hierover advies in te winnen bij een goede smart shop. Alhoewel ze hier vaak enkele duizenden verschillende soorten op voorraad hebben, kunnen de medewerkers op basis van een paar vragen vaak goed inschatten welke variant voor jou het best geschikt is. Zaken als ervaring, verwachtingen en mogelijkheden spelen hierbij een grote rol. Je een beetje inlezen voor je een beslissing neemt kan natuurlijk geen kwaad!

Vorig artikel Uit het dagelijkse ritme
Volgend artikel Hoe traditioneel ben jij als het om koffie gaat?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!