Home Algemeen Zo stimuleer je je koter door middel van spel

Zo stimuleer je je koter door middel van spel

0
Zo stimuleer je je koter door middel van spel

We willen allemaal dat ons kindje de beste opvoeding van de wereld krijgt. Als ouders doen we daar dan ook alles aan. Het belangrijkste is natuurlijk dat onze kindjes gezond zijn maar een goede ontwikkeling staat zeker op de tweede plaats. Dit begint al ver voordat ze naar de kleuterschool of zelfs de peuterspeelzaal gaan. En als ze daar wel al zijn, houdt hun ontwikkeling niet op als de bel gaat. Door middel van spel leert je kindje een hele hoop. in deze blog vertel ik je hoe je dit kan stimuleren.

Knutselen voor de fijne motoriek

Op de kleuterschool krijgen kinderen niet voor niets veel te maken met knutselen. Misschien doe je dit thuis al met je kleine of zet je af en toe een pot kleurpotloden op tafel. Knutselen is heel belangrijk voor de fijne motorriek, maar ook bouwen met behulp van blokken of ander bouwspeelgoed is daar goed voor. Bijvoorbeeld als je kleine nog te jong is om met een schaar in de weer te gaan. Verder raad ik aan het knutselmateriaal af te wisselen. Zo leert je kind met ander materiaal te werken en zijn of haar motoriek hierop aan te passen.

Buiten spelen voor de grove motoriek

Buiten zijn, is voor ieder mens goed. Het verhoogt de weerstand en zorgt er meestal voor dat we in beweging zijn. Bijvoorbeeld op de fiets of als we buiten in de tuin werken. Dit is voor je koter niet anders. Buiten spelen en sporten zijn goede aanvullingen op de algemene ontwikkeling van de grove motoriek. Je kleine leert zo wat hij lichamelijk wel en niet kan en kan door middel van sportlessen zijn of haar ‘kunnen’ verbeteren. Denk maar eens aan kleutervoetbal of danslessen. Dat is nog eens spelen en lachend leren!

Puzzels om de radars te laten draaien

Als laatste wil ik nog een specifieker soort spel noemen. Niet ieder kind zal dit even leuk vinden en dat geeft niet. Ieder kind leert anders en dat is prima. Sommige kinderen zijn eerder rijp voor bepaalde stof dan andere. Met puzzels kan je goed meten waar je kind zit wat dat betreft. Is hij of zij snel afgeleid. Zijn moeilijke puzzels of puzzels met meerdere stukjes al een optie? En vindt je kind het leuk om op denkgebied uitgedaagd te worden?

Veel van deze tips kan je natuurlijk ook samen met je kind doen, dat motiveert en is nog gezellig ook!

Vorig artikel Houtworm in uw huis aanpakken
Volgend artikel Binnen schilderwerk aanpakken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!