Home Algemeen 2 originele thema’s voor een zomerfeest

2 originele thema’s voor een zomerfeest

0
2 originele thema’s voor een zomerfeest

De zomer is een perfecte periode om een feest te organiseren. Maar hoe zorg je er nou voor dat je gasten het ervaren als een geslaagd feest? In ieder geval door een leuk thema te kiezen. In dit artikel gaan we daar dieper op in en beschrijven wij 2 originele thema’s voor een zomerfeest.

Kies een leuk thema

Een van de tips voor het organiseren van een geslaagd feest in de zomer heeft te maken met het kiezen van een leuk thema. Het kiezen van een origineel thema voor een zomerfeest zorgt namelijk voor een geheel en een extra gezellige sfeer. Je kunt hierbij denken aan een bepaalde themakleur (goud aangekleed met bijvoorbeeld gouden ballonnen) of aan thema’s zoals een ‘American party’, ‘Zon, zee en strand’ of ‘Flower power’. Zo’n thema kun je vervolgens weer doorvoeren in de uitnodigingen, (aan)kleding en het eten.

1.      Hawaii

Wanneer wij denken aan een origineel thema voor een zomerfeest, dan denken wij gelijk aan Hawaii. Aloha! En wanneer wij denken aan Hawaii dan denken wij aan cocktails (shaken), kleurrijke bloemenkransen, opblaas palmbomen, een zandbak met wat strandstoelen en salsa- of limbodansen. Ontvang je gasten – die uiteraard gekleed zijn in korte broeken, zomerjurkjes en slippers – met lekkere cocktails en gekleurde Hawaii slingers. Neem ze vervolgens mee naar jouw tropische paradijs. Aan de cocktailbar kunnen je gasten leren hoe zij zelf een heerlijke Carribean Sunset of Hawaii punch kunnen maken. En na het maken van zo’n cocktail volgt natuurlijk het proeven ervan. Daarna is het tijd om tijdens het salsa- of limbodansen flink de heupen los te gooien en door de knieën te gaan, want met een (of twee of drie) cocktail(s) op gaat dat nou eenmaal allemaal wat soepeler.

2.      Zon, zee en strand

Wanneer wij denken aan de zomer, dan denken wij vanzelfsprekend ook aan de zon, de zee en het strand en laat dat nu net ons tweede originele thema voor een zomerfeest zijn. Zo kun je bij een ‘Zon, zee en strand’ thema van de dansvloer een zandbak maken en hier en daar wat strandstoelen plaatsen. Afhankelijk van het weer, zou je ook een zwembad kunnen neerzetten en met waterpistolen of waterballonnen een watergevecht kunnen (laten) houden. Je kunt eventueel ook een surfsimulator huren, waarbij je gasten zich even écht op de golven van de zee wanen. Kleed het zomerfeest verder aan met een paar opblaas flamingo’s of een opblaas unicorn – je weet wel – voor in het zwembad. Succes gegarandeerd! Vergeet niet om in de uitnodigingen te vermelden dat je gasten absoluut niet hun zwembroek of bikini mogen vergeten mee te nemen naar dit zomerfeest.

Welke originele thema’s voor een zomerfeest ken jij nog meer?

Vorig artikel De Dag van de Leraar; de 4 leukste ideeën voor presentjes
Volgend artikel Elektronische deursloten – zijn ze geschikt voor u?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!