Home Huis Elektronische deursloten – zijn ze geschikt voor u?

Elektronische deursloten – zijn ze geschikt voor u?

0
Elektronische deursloten – zijn ze geschikt voor u?

Elektronische deursloten zijn er in veel verschillende soorten en prijzen van ongeveer 100- 700 Euro per slot. Je zou kunnen denken dat als het slot elektronisch is, het veiliger moet zijn dan mechanische sloten. Dit is niet waar: zoals het oude gezegde luidt: “Je krijgt waar je voor betaalt”. Wat ik hiermee bedoel, is dat alle elektronische sloten mechanische onderdelen moeten bevatten, zoals de borgbout of grendel, de bevestigingen, de handgreep of hendel, enz. Deze moeten allemaal volgens hoge normen worden vervaardigd. Als dit niet het geval is, is het slot niet zo veilig als een mechanisch slot met een goed beveiligingsniveau.

Hoe werkt een elektronisch slot?

Nogmaals, er zijn veel verschillende manieren waarop deze sloten werken. Het slot kan op batterijen werken of het kan bedraad zijn (lage spanning). Het kan worden geopend met behulp van een kaart, een sleutel met een chip erin, het kan een sleutelhanger afstandsbediening hebben (zoals voor uw garagedeur), of het kan biometrie gebruiken zoals vingerafdruk, palmafdrukken, enz. Zodra de sleutel en het slot met elkaar “praten” is er een match, een mini-motor zal de vergrendeling naar binnen bewegen naar de open positie.

Wat zijn de Voordelen van Elektronische Sloten?

Net als uw mobiele telefoon of tv hebben de duurdere producten meer functies dan de goedkope producten. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

  • – Auditfuncties
  • – Meerdere gebruikers
  • – Mogelijkheid om gebruikers te blokkeren
  • – Eenvoudig achteraf in de deur te plaatsen (vervanging van het mechanische deurslot)
  • – Mechanische onderdelen vervaardigd volgens hoge normen
  • – Hoog batterijgebruik (als batterijen worden gebruikt)
  • – Waarschuwingen voor bijna lege batterijen
  • – Weerbestendig

De acceptatie van elektronische deursloten splitsen zich in twee verschillende richtingen, commercieel en residentieel.

Commercieel zou bestaan ​​uit bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en de medische wereld. Ze beginnen allemaal over te schakelen naar een soort elektronische toegangscontrole. Dit proces is langzaam omdat de technologie snel verandert. Ook gebruiken de slotenfabrikanten allemaal verschillende gepatenteerde technologieën die meestal niet compatibel zijn met elkaar. Zodra een beslissing is genomen om een ​​bepaalde fabrikant en technologie te gebruiken, is het erg moeilijk en duur om over te schakelen.

Residentieel beweegt zich heel langzaam naar Elektronische Sloten. De belangrijkste redenen zijn het niet kunnen rechtvaardigen van de kosten en de meeste fabrikanten richten zich op commerciële klanten waar er een groter volume is.

Voor meer informatie bezoek onze website!
Lock Secure –
Erkend Slotenmaker Den Haag

Vorig artikel 2 originele thema’s voor een zomerfeest
Volgend artikel Je kind leren fietsen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!