Home Gezonde levensstijl Een beetje hulp in tijden van stress

Een beetje hulp in tijden van stress

0
Een beetje hulp in tijden van stress

Of je het nou wel of niet zelf hebt meegemaakt, of dat je het nog gaat meemaken, iedereen kan zich wel inleven in de stress die komt kijken bij het schrijven en maken van een scriptie. Het dagen lang, uren achter elkaar, zitten aan een onderzoek en maar blijven typen. Het is een grote hoop gezeik eigenlijk. Je gaat een periode lang vloeken, huilen en stressen. Maar we weten allemaal dat het voor een goed doel is. Want uiteindelijk mag jij super trots zijn op jezelf dat je het voor elkaar hebt gekregen om het in te leveren en wie weet ook nog wel afstudeerd. Maar we weten allemaal dat we even door het stof moeten om tot dit punt te komen.

 

Even door de zuren appel heen bijten

Het is altijd even zwoegen en zweten, maar we weten allemaal dat het het uiteindelijk allemaal waard is. Wanneer je een goede start hebt gemaakt, is dat al het halve werk natuurlijk. Het enige wat je dan nog moet doen is doorzetten en voor jezelf doelen stellen. Dat scheelt dan natuurlijk al een hoop en kan je er goed tegen aan gaan. Zorg dat je ook goed blijft communiceren met jouw begeleiders. Zowel jouw begeleiders vanuit school als vanuit het bedrijf. Zij kunnen jou soms het juiste duwtje in de rug geven die jij nodig hebt om er goed tegen aan te gaan. Dus maak daar ook goed gebruik van, het kan jou ook al een klein beetje stress schelen natuurlijk.

 

Een beetje extra hulp, kan nooit kwaad

Je scriptie nakijken hoort erbij. Zelf zal je er een flink aantal keer naar kijken en overlezen of alles wel klopt, maar het is ook handig wanneer je iemand anders er naar laat kijken. Want het is juist zo dat je waarschijnlijk zelf helemaal vast loopt en de foutjes niet meer helemaal goed ziet. Dat kan gebeuren en dat is meer dan normaal. Dan kan het altijd fijn zijn om iemand anders er naar te laten kijken, die met een frisse blik kijkt naar jouw geschreven stukken. Zo zullen er punten naar voren komen die je zelf niet zo snel zou zien en waar je uiteindelijk nog een klein beetje aan kan werken om het geheel goed te krijgen. 

 

Zo kan jij op het einde jouw scriptie vol goede moed inleveren en met een goed gevoel. Het enige wat je dan nog moet doen is in spanning afwachten of je jouw stuk mag verdedigen en daarna het groots kan gaan vieren.

Vorig artikel De kwalen die bij ouderdom horen
Volgend artikel 3 redenen om voor kunstgras te kiezen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!