Home Huis Zo organiseer jij een geweldig 21 diner

Zo organiseer jij een geweldig 21 diner

0
Zo organiseer jij een geweldig 21 diner

Hoera, je wordt bijna 21! Maar hoe ga je dit nou vieren? Het wordt steeds populairder om voor je 21ste  verjaardag een extra bijzonder feest te organiseren. Het zogeheten 21 diner komt misschien wel uit Amerika, maar ook in Nederland kunnen wij er mooi feest van maken. Het is een super leuke avond waar al jouw verschillende vrienden van school, je studievereniging, je sportclub en zelfs je gezin allemaal bij elkaar komen om jouw verjaardag te vieren. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat je indruk op iedereen maakt met je feest. Met onze tips maak jij iedereen jaloers met jouw fantastische 21 diner!

Tip 1: Kies een mooi thema

Wanneer je je diner begint te plannen is het handig om een centraal thema te verzinnen. Met een thema geef je alles een gelijk een professioneel tintje en alles zal geweldig op elkaar aansluiten. Je kan het thema gebruiken als inspiratie voor het eten, de decoraties en uitnodigingen. Ook is het leuk om het thema als dresscode aan de gasten te geven. Zo zorg je gelijk dat iedereen er geweldig uitziet op de foto’s.

Tip 2: De gastenlijst op een rijtje

Wanneer je een 21 diner wilt organiseren is de gastenlijst het eerste waar je aan wilt denken. Over het algemeen komen er bij een 21 diner, je raadt het misschien al, 21 gasten. Weet je hoeveel gasten er komen, denk dat ook gelijk aan de ruimtelijk indeling. Misschien heb je wel helemaal geen genoeg zit plek voor 21 man. Gelukkig kan je heel gemakkelijk tafels en stoelen huren voor de speciale gelegenheid, dus geen paniek. Natuurlijk is dit niet verplicht, je kan zo veel of weinig gasten uitnodigen als je wilt, al is het natuurlijk wel een passend nummer.

Tip 3: maak een lijstje van wat je nog nodig hebt

Het klinkt misschien wat saai, maar het is toch een van de belangrijkste dingen om te zorgen dat je 21 diner soepel verloopt. Denk aan praktische dingen zoals borden en bestek, maar ook aan decoraties en muziek. Het eten is natuurlijk ook ontzettend belangrijk, zorg dat je alle ingrediënten goed bij elkaar verzint, zo sta je last minute niet vol paniek in de supermarkt.  Denk ook aan wat iedereen wilt drinken, gaat de voorkeur naar bier, wijn, fris of iets anders? Als je van plan bent om er een lange nacht van te maken kan je ook een biertap huren. Zo weet je zeker dat niemand dorst krijgt!