Home Algemeen 3x ontdek ons eigen mooie Kikkerlandje

3x ontdek ons eigen mooie Kikkerlandje

0
3x ontdek ons eigen mooie Kikkerlandje

Wanneer je dol bent op reizen en verkennen, heb je waarschijnlijk nog veel stedentrips en vakanties op je lijstje staan. Een weekendje Londen, weekje Ibiza, nachtje Brugge, wat staat er nog op jouw planning? De wereld is groot genoeg om te blijven ontdekken! Maar heb je wel eens goed naar ons mooie Nederland gekeken? Ook in deze kleine dorpen en stadjes, zul je elke keer wat nieuws tegen komen. Wij hebben de drie leukste en gezelligste dorpen en stadjes voor je op een rij gezet.

  1. Giethoorn in Overijssel

Giethoor is een dorp dat op vrijwel ieder lijstje met de leukste kleine dorpjes en steden terug komt. Wist je dat dit dorp ook wel het “Venetië van het Noorden” wordt genoemd? Dit heerlijk knusse dorpje biedt namelijk zo veel water, dat je overal gezellige bootjes ziet varen. De kleine eilandjes waaruit Giethoorn bestaat, zijn allemaal verbonden door watertjes, bootjes en bruggen. Een rondvaart, boottocht of gewoon alleen maar kijken naar alle voorbij komende bootjes, heerlijk toch?

  1. Orvelte in Drenthe

Orvelte is misschien wel het dorp dat me het meest is bij gebleven in de laatste vijf jaar. Met nog geen 50 inwoners is dit dorp ontzettend klein, maar er is zo veel leven. In Orvelte wordt er geleefd zoals men eeuwen geleden deed en daarmaa is het een waar openlucht museum. Er worden regelmatig leuke themadagen, tours en markten georganiseerd, waardoor je ongenegeerd een kijkje kunt nemen in dit authentieke leven.

  1. Gorinchem in Zuid-Holland

Wellicht niet helemaal eerlijk, omdat ik er zelf vandaan kom. Maar Gorinchem durf ik oprecht aan te raden voor een gezellig dagje uit. En al helemaal als je geïnteresseerd bent in historie en cultuur. In de veertiende eeuw ontvang het stadsrechten, maar door de knusse sfeer wordt Gorinchem altijd nog het dorp met stadsrechten genoemd. Stiekem best wel interessant: Toen Hugo de Groot uit Slot Loevestein (met het pontje makkelijk te bereiken) ontsnapte in een oude boekenkist, werd hij naar de huidige Grote Markt in Gorinchem gebracht. Dit eeuwenoude “Hugo de Groot” poortje kun je vanaf de terrassen op de markt nog steeds bewonderen. ’s Avonds lekker een hapje en een drankje? Zeker doen! Je kunt hierna namelijk prima en net zo sfeervol en authentiek overnachten in Gorinchem.

En zo zijn er nog veel meer leuke steden en dorpen waar je je ogen uit kunt kijken. Voor een goed dagje shoppen moet je hier wellicht zien zijn, maar voor een aantal nieuwe ontdekkingen is het zeker aan te raden! De leukste uitstapjes kunnen gewoon binnen de landsgrenzen zijn én kun je vrijwel ieder weekend plannen.

Vorig artikel Zomerse modetrends die je in het najaar prima kunt doorzetten
Volgend artikel Hoe een gietvloer in het hele huis van past komt
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!