Home Algemeen Hoe een gietvloer in het hele huis van past komt

Hoe een gietvloer in het hele huis van past komt

0
Hoe een gietvloer in het hele huis van past komt

Sinds enkele jaren komt de trend van de industriële inrichting weer steeds meer naar voren. Waar de een een volledig industriële stijl heeft doorgevoerd, maakt de ander gebruik van slechts enkele industriële elementen als lampen en andere accessoires. Een steeds populairder wordende basis voor deze stijl is de gietvloer. Tóch is de gietvloer een basis die voor iedere woonstijl geschikt is en ook in iedere ruimte in huis mogelijk (en zelfs handig) is. Hoe dat zit, lees je hier.

De voordelen van een gietvloer

Laten we eerst even een vooroordeel uit de wereld helpen. Een gietvloer is er namelijk voor ieder redelijk budget! Wanneer jouw financiële mogelijkheden niet onbeperkt zijn, kun je dus gewoon blijven lezen.

Zo, de voordelen. Naast dat gietvloeren er ontzettend strak uit zien, zijn ze leverbaar in iedere denkbare kleur. Net als dat je jouw unieke kleur verf kunt laten mengen, is dat met gietvloeren ook het geval. Zo is de kans dus klein dat jouw inspiratieloze buurvrouw exact dezelfde vloer als jullie heeft.

Daarnaast zijn gietvloeren krasvrij en heel makkelijk schoon te houden. Er kan dus écht op geleefd worden.

Wist je trouwens dat de keuze voor gietvloeren een ware geluidsverbetering in (gehorige) appartementen zijn? Nauwelijks meer last van boven of benedenburen als iedereen voor zo’n vloer zou gaan!

Daarnaast is de gegoten vloer een perfecte combinatie met vloerverwarming. Doordat de vloer dun is, wordt de warmte op iedere plek perfect geleid. Zo gaat er weinig energie (lees: kosten) verloren.

Een gietvloer voor elke ruimte

Juist door bovenstaande voordelen, is een gietvloer in iedere ruimte in huis toe te passen. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van ruimtes in huis met specifieke voordelen.

In de badkamer

Een vloer die volledig naadloos, hygiënisch én makkelijk schoon te maken is? Dat wil je natuurlijk in je badkamer. Vocht zorgt namelijk voor vieze en aangetaste voegen en ondanks dat er continu water stroomt, kan een badkamer flink vies worden. Een gietvloer is hier dus ideaal! Wonderbaarlijke lekkages zijn verleden tijd! De gladde vloer gevaarlijk in de badkamer? Nee hoor! Er kan een bepaalde stroeve lak worden aangebracht, wat een soort anti-slip werking heeft.

In de keuken

De hygiëne en het feit dat de vloer makkelijk schoon te houden en te maken is, is vooral in de keuken van belang. Welke vloeistof je ook laat vallen: de vloer kan het aan! Geen vruchtensappen over je houten vloer, geen olijfolie tussen de naden en voegen. Daarnaast zie je elke kruimel direct liggen (kan ook weer een nadeel zijn..), maar zullen ze niet verstopt raken tussen je naden en voegen. Wist je trouwens dat de gegoten vloer ook volledig brandwerend is? Veiligheid voorop!

Heeft jouw keuken een belangrijke plek in huis? Lees dan vooral dit artikel over hoe je van je keuken een sfeervolle leefkeuken maakt.

In de woonkamer

Een gietvloer is een perfecte en stijlvolle basis voor je woning en dus voor je woonkamer. Aangezien de vloer in iedere denkbare kleur of tint mogelijk is, is er altijd iets dat bij jou stijl en inrichting past. Daarnaast voelen de vloeren zacht aan, waardoor je heerlijk op je sokken rond kunt sloffen. Kinderen over de vloer? Ook zij kunnen op sokken of blote voeten heerlijk spelen. Bovendien kan er nog eens een glaasje limonade omgaan…

Van Hollandse Bodem is dé gietvloerspecialist en kan je perfect helpen bij een unieke vloer voor jouw ruimte én jouw budget.

Vorig artikel 3x ontdek ons eigen mooie Kikkerlandje
Volgend artikel Tijd voor een nieuwe auto? Heb je hier al eens aan gedacht?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!