Home Reizen 4 Handige tips voor je eerste backpackreis

4 Handige tips voor je eerste backpackreis

0
4 Handige tips voor je eerste backpackreis

Ga je binnenkort op je eerste backpackreis, dan gaan er een hoop nieuwe dingen op je afkomen. Niet alleen de nieuwe cultuur die je waarschijnlijk binnengaat, maar ook de gebruiken binnen het backpacken, het sociale aspect en nog veel meer.

Backpacken is prachtig, maar kan ook eng zijn. De volgende vier tips helpen je om van je eerste backpackreis een succes te maken.

  1. De voorbereiding: slotjes en plastic zakken

We gaan je geen lijst geven voor het inpakken, maar houden het bij een paar zaken die vaak over het hoofd gezien worden voor een eerste reis. In het bijzonder: slotjes en plastic zakken.

Met slotjes kun je de bagage zelf op slot doen, maar ook kluisjes die je vaak krijgt. Hoewel je tegenwoordig steeds vaker slotjes krijgt van het hostel, is dat nog niet altijd het geval. Daarom is het altijd goed om je eigen slotjes mee te hebben.

Plastic zakken zijn met name handig om natte spullen of was in te verpakken, zodat je niet de rest van je backpack nat of vies maakt.

  1. Wees niet bang om mensen aan te spreken

Het kan zeker in het begin vrij eng zijn om zo maar mensen aan te spreken die je niet kent, maar probeer deze angst niet te voelen. Met name in hostels is het normaal om aangesproken te worden door “vreemdelingen”.

Het wordt bijna verwacht, dus wees niet bang dat je een gekke blik krijgt of een slechte reactie: bijna iedereen zal leuk reageren.

  1. Plan, maar plan niet te veel

Het kan zeker voor je eerste trip aanlokkelijk zijn om alles vooraf te plannen. Plannen is niet erg, maar houd de planning wel open voor wijzigingen.

Je kunt bijvoorbeeld je route al uitwerken, maar probeer niet te veel hostels vooraf te boeken. Zo zit je namelijk vast aan je dagen, terwijl je misschien wel een extra nacht of juist een nacht korter wilt op een specifieke locatie.

Daarnaast kan je iemand leren kennen met wie je verder wilt reizen, misschien wel naar een bestemming die afwijkt van je eigen route. Houd je planning daarom waar mogelijk enigszins open.

  1. Kies je momenten

Met name in de echte backpacklanden kan het aanlokkelijk zijn om iedere dag op stap te gaan, maar de vraag is hoe lang je lichaam dit uithoudt. Geniet van je trip en ga vooral niet iedere avond om 8 uur naar bed, maar luister ook naar je lichaam.

De groepsdruk kan groot zijn, maar soms moet je even voor jezelf kiezen en thuisblijven of eerder naar huis gaan. Doe je dit niet, probeer dan in elk geval goed uit te slapen. Zo zorg je ervoor dat je lichaam de rust krijgt die het nodig heeft.

Vorig artikel Mijn huis opbouwen met opbouwspots
Volgend artikel Strandstoel: ik lig niet meer in zand
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!