Home Huis Bamboe jaloezieën, wat zijn de voordelen?

Bamboe jaloezieën, wat zijn de voordelen?

0
Bamboe jaloezieën, wat zijn de voordelen?

Bamboe is een ronduit geweldig materiaal om gebruik van te maken. Heel wat mensen die op een zeker ogenblik overgaan tot het aanschaffen van jaloezieën kiezen ervoor om gebruik te maken van houten exemplaren. Dit is in het bijzonder het gevolg van het feit dat houten jaloezieën over een warme en over een gezellige uitstraling beschikken. Wist u echter dat er op de markt nog een ander, misschien zelfs wel nog interessanter alternatief bestaat voor houten jaloezieën? Ook jaloezieën kunnen immers vervaardigd zijn uit bamboe. Heeft u nog niet eerder kennis gemaakt met bamboe jaloezieën, maar wilt u wel graag ontdekken welke voordelen er hier nu precies allemaal aan verbonden zijn? Dan nodigen we u graag uit om u even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

             Waarom kiezen voor bamboe jaloezieën?

Het spreekt voor zich dat er op de markt tegenwoordig heel wat verschillende soorten jaloezieën zijn terug te vinden. Concreet betekent dit dat u niet alleen meer kunt kiezen voor houten jaloezieën. Ondanks het feit dat jaloezieën die zijn gemaakt van hout nog steeds zeer interessant en populair zijn is het zo dat ook andere materialen sterk aan populariteit winnen. Denk hierbij onder meer aan de jaloezieën zoals hieronder aangegeven:

  1. Aluminium jaloezieën;
  2. PVC jaloezieën;
  3. Bamboe jaloezieën;

Bamboe jaloezieën zijn in principe nog vrij nieuw op de markt. Ze werden op de markt geïntroduceerd omdat mensen vonden dat houten jaloezieën niet over de hele lijn tegemoet wisten te komen aan hun vooropgestelde verwachtingen. Bamboe jaloezieën lijken het op dit vlak dan ook een stuk beter te doen. Bent u ook benieuwd naar welke voordelen u allemaal kunt verwachten wanneer u gebruik maakt van bamboe jaloezieën? Wij hebben ze door middel van het onderstaande overzicht alvast even voor u op een rijtje gezet.

                1.) Bamboe jaloezieën zien er fantastisch uit

Houten jaloezieën worden in het bijzonder geroemd omwille van hun warme en sfeervolle uitstraling. Eigenlijk zijn deze twee eigenschappen eveneens toe te schrijven aan bamboe jaloezieën. Bamboe is natuurlijk een houtsoort waardoor ze zeker en vast een interessante sfeermaker vormt voor in uw interieur. Ook wanneer u dus met uw raamdecoratie het algemene gevoel van gezelligheid in uw woning wenst te verbeteren is kijken in de richting van bamboe jaloezieën ongetwijfeld de moeite meer dan waard.

                2.) Bamboe jaloezieën zijn lichter en dunner dan houten exemplaren

In vergelijking met houten jaloezieën zijn bamboe exemplaren niet alleen behoorlijk wat lichter, maar ook dunner. Dit brengt eigenlijk niet één, maar wel twee interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie zorgt het lichtere gewicht er namelijk voor dat de bamboe jaloezieën zeer eenvoudig te bedienen zijn, ook door mensen die bijvoorbeeld wat minder kracht in de handen of armen hebben. Het feit dat bamboe jaloezieën een stuk dunner zijn in vergelijking met houten exemplaren zorgt er bovendien voor dat ze veel fijner en minder “aanwezig” ogen in de ruimte. Voor zij die het graag allemaal net wat strakker hebben is kiezen voor het kopen van bamboe jaloezieën dus zeker de moeite waard.

                3.) Bamboe jaloezieën zijn veelal altijd speciaal behandeld

Bij bamboe jaloezieën kopen zult u ook kunnen vaststellen dat deze doorgaans altijd zijn behandeld. Hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van een speciale beits. Deze beits kan er in de praktijk wel voor zorgen dat uw jaloezieën over een matte uitstraling komen te beschikken. Deze afwerking brengt verschillende extra voordelen met zich mee, namelijk:

  • De jaloezieën worden veel beter bestand tegen zonlicht;
  • De bamboe jaloezieën worden beter bestand tegen vocht;
  • Er wordt voorkomen dat de jaloezieën na een bepaalde tijd krom gaan trekken;

Wist u bovendien dat ook het schoonmaken van bamboe jaloezieën erg eenvoudig is? Het enige wat u hiervoor moet doen is regelmatig even de lamellen van de jaloezieën schoonmaken. Dit kan gebeuren door middel van een gewone, vochtige doek, al dan niet gecombineerd met een beetje schoonmaakmiddel.

                4.) Bamboe jaloezieën zijn erg kindvriendelijk te maken

Voor mensen met kinderen in huis is het altijd een kwestie van goed na te denken voordat je overgaat tot het kopen van bijvoorbeeld een bepaald type raamdecoratie. Voor bamboe jaloezieën geldt evenwel dat deze erg kindvriendelijk te maken zijn. Op dit vlak is het belangrijk om stil te blijven staan bij de aangescherpte wetgeving welke in het leven is geroepen door de Europese Commissie. Zij heeft namelijk gesteld dat de bedieningskoorden van jaloezieën op z’n minst anderhalve meter boven de grond dienen te hangen. Op deze manier kunnen kleine kinderen niet zomaar de raamdecoratie naar beneden trekken. Heeft u dus met andere woorden nog kleine kinderen in huis rondlopen? In dat geval is het altijd de moeite waard om dit aan te geven bij het bestellen van uw bamboe jaloezieën.

            Kiezen voor standaard of maatwerk bamboe jaloezieën?

Wanneer u bamboe jaloezieën gaat kopen dient u er tot slot nog rekening mee te houden dat er op de markt tal van verschillende mogelijkheden bestaan. We maken op dit vlak in het bijzonder een onderscheid tussen:

  1. Standaard bamboe jaloezieën;
  2. Maatwerk bamboe jaloezieën;

Wanneer u kiest voor standaard exemplaren zult u kunnen vaststellen dat deze verkrijgbaar zijn tegen een zeer interessante prijs. Het probleem hierbij is echter wel dat u over raampartijen dient te beschikken met standaard afmetingen. Is dat niet het geval? Dan zult u na het aanbrengen van de bamboe jaloezieën moeten vaststellen dat deze mogelijks het raam niet op een complete manier weten af te dekken. Dat is vervelend, want hierdoor kan het effect van de bamboe jaloezieën grotendeels teniet worden gedaan.

Mede omwille van bovenstaande zijn door de jaren heen maatwerk bamboe jaloezieën steeds populairder geworden. Voor deze jaloezieën geldt zoals de naam reeds laat vermoeden dan ook dat ze altijd geheel op maat worden gemaakt. Heeft u dus met andere woorden in uw woning afwijkende raampartijen? In dat geval is het zonder probleem mogelijk om uw maatwerk bamboe jaloezieën daarop af te stemmen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, voordat je overgaat tot het aanschaffen van bepaalde bamboe jaloezieën is het altijd belangrijk om even grondig stil te blijven staan bij de exacte situatie in uw woning.

Kijk voor een ruim assortiment jaloezieën en raamdecoratie op Doehetbudget.nl.

Vorig artikel Profiteren van een lage hypotheekrente?
Volgend artikel Goed gereedschap is het halve werk
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!