Home Algemeen Bij deze boomziektes en plagen is de hulp van een boomverzorger onmisbaar

Bij deze boomziektes en plagen is de hulp van een boomverzorger onmisbaar

0
Bij deze boomziektes en plagen is de hulp van een boomverzorger onmisbaar

Sommige boomziektes en plagen zijn zo complex, dat de hulp van een ervaren, gecertificeerde boomverzorger onmisbaar is. Door dergelijke ziektes en plagen op de verkeerde wijze te bestrijden kunnen de bestaande problemen verergeren, nieuwe problemen zich aandoen en zelfs gevaarlijke situaties ontstaan. Wij hebben twee boomziektes/plagen voor je uitgelicht waarbij de hulp van een professioneel boomverzorgingsbedrijf onmisbaar is.

De prunusplaag

De prunus, ook wel de Amerikaanse vogelkers en bospest genoemd, is een boom die snel groeit en zichzelf snel kan verspreiden. Hierdoor raken steeds meer terreinen en bossen begroeid met deze boomsoort en worden bestaande ecosystemen in allerlei natuurgebieden in gevaar gebracht. Om dit te voorkomen moet deze boomsoort bestreden worden. Het bestrijden van de prunus is echter een flinke uitdaging. Als een prunus niet op de juiste wijze wordt uitgeroeid, bestaat de kans dat deze gewoon verder groeit, meer schade aanricht en nog meer ontwricht. Wil je dit voorkomen en voorgoed verlost zijn van deze snelgroeiende boom? Door de hulp van een boomverzorger in te schakelen weet je zeker dat de prunus op de juiste wijze bestreden wordt en voorkom je dat je jarenlang de strijd aan moet gaan met deze boom.

Overlast door de eikenprocessierups

De eikenprocessierups is binnen een aantal jaren uitgegroeid tot één van de meest gevreesde insecten in Nederland. De kleine rupsjes houden zich schuil in eikenbomen en vreten niet alleen deze prachtige bomen kaal, ze veroorzaken ook veel overlast voor mensen en dieren. Eikenprocessierupsen ontwikkelen een aantal weken nadat ze uit hun eitjes zijn gekropen kleine brandhaartjes. Deze brandhaartjes laten ze los wanneer ze zich bedreigd voelen, maar blijven ook achter in nesten en bomen als de rupsjes gaan vervellen. De brandhaartjes van de eikenprocessierups kunnen ernstige gezondheidsklachten veroorzaken, zoals jeuk en/of uitslag, klachten aan de ogen, luchtwegklachten, overgeven en zelfs koorts. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij dieren optreden. Wil jij jouw eikenbomen in topconditie houden en ook zelf geen overlast ondervinden van de eikenprocessierups? Dan is het aan te raden om de eikenprocessierups preventief te laten bestrijden door een ervaren boomverzorgingsbedrijf. Door te kiezen voor preventieve bestrijding worden de rupsjes gedood voordat ze de brandhaartjes ontwikkelen en kunnen ze niet nadat ze dood zijn alsnog voor overlast zorgen door middel van achtergebleven brandhaartjes. Zo blijven jouw eikenbomen in topconditie en ondervind je geen overlast van de venijnige brandhaartjes.