Home Algemeen Café racer in showroom

Café racer in showroom

0
Café racer in showroom

Wanneer jij de eigenaar bent van een motorspeciaalzaak, is het zeker de moeite waard om een cafe racer in je showroom te hebben staan. Dit omdat zo’n motor een zeer geliefde motor is. Een cafe racer is namelijk een standaard motor, die is voorzien van een extra stukje comfort. Hierbij kun je denken aan een eenpersoonszadel, sportievere en kleinere uitlaten, en een kleinere tank. Zeker tijdens het rijden van lange afstanden zorgt zo’n cafe racer voor een extra stukje comfort bij de motorrijder. Wanneer je niet zo snel aan een cafe racer kunt komen om te laten pronken in je showroom, kun je natuurlijk ook zelf zo’n motor bouwen.

 

Zelf een motor bouwen

Zelf een motor bouwen is een leuk project. Misschien niet zo zeer voor jezelf als eigenaar van een motorspeciaalzaak, maar vast en zeker wel voor een van je monteurs. Het bouwen van een cafe racer is een leuk project. Daarnaast kun je zo’n cafe racer zo maken, dat de motor uniek is. Zoals je eigen gebouwde motor is er namelijk maar één. Je kunt de motor bijvoorbeeld voorzien van stoere gashendels. Gashendels zijn er in allerlei verschillende soorten. Zo kun je een zwarte gashendel op de cafe racer plaatsen, maar natuurlijk ook een chroom kleurige of een bruine. Het is maar net welk soort gashendel het beste bij de motor past. Daarnaast zal de cafe racer ook voorzien moeten worden van knipperlichten. Hiervoor kun je op zoek gaan naar de knipperlichten van Caferacerwebshop. Misschien passen retro knipperlichten of rechte knipperlichten wel bij de cafe racer die jij wil gaan bouwen. Het is namelijk belangrijk dat de motor over goed functionerende knipperlichten beschikt.

 

Goed functionerende knipperlichten

Goed functionerende knipperlichten zijn niet alleen voor de motorrijder zelf van belang, maar ook zeker voor de andere weggebruikers. Wanneer dit namelijk niet het geval is, loopt de motorrijder de kans om geschept te worden door een andere weggebruiker. Tevens kan de motorrijder staande gehouden worden door de politie, en bovendien ene boete krijgen voor het niet functioneren van zijn of haar knipperlichten. Dit wil je als eigenaar van een motorspeciaalzaak natuurlijk niet op je geweten hebben. Om te zorgen voor een extra stukje comfort voor de motorrijder. Is het raadzaam om een dB killer in de uitlaat van de cafe racer te plaatsen. Het harde geluid wat uit de uitlaat van een motor komt, kan namelijk als zeer storend worden ervaren tijdens het rijden. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de motorrijder zelf, maar ook zeker voor de andere weggebruikers en bewoners van de woningen waar de motorrijder langs rijdt. Er zijn dus wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden op het moment dat je aan de slag gaat met het bouwen van een cafe racer.

Vorig artikel Hoe je af kunt vallen in coronatijd
Volgend artikel Geschuurd leer
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!