Home Gezonde levensstijl Hoe je af kunt vallen in coronatijd

Hoe je af kunt vallen in coronatijd

0
Hoe je af kunt vallen in coronatijd

De tweede golf van het coronavirus is op moment van schrijven in volle gang en dat heeft grote gevolgen. Zo werken de meeste Nederlanders weer thuis en is ook het sporten op amateurniveau in teamverband aan banden gelegd. Uiteraard gaat de gezondheid voor alles, maar door de nieuwe regels is weer een uitdaging om zelf in vorm te blijven. Van de eerste golf kennen we de term ‘coronakilo’s’ nog. Mensen zaten veel thuis en kweekten een groter buikje dan ze lief was. Nu de tweede golf in volle gang is, geven we je in dit artikel maar al te graag wat tips om zelf thuis in beweging te blijven en de strijd met de kilo’s aan te gaan! Met deze tips behaal jij vast en zeker je gestelde doel.

Houd normale eetpatroon aan

Nu mensen meer thuis werken, ziet hun dagritme er heel anders uit. Zo nemen we niet altijd de tijd voor een lunchpauze, iets wat we op kantoor wel standaard deden. Het is dan ook belangrijk om thuis een lunchpauze te nemen en eigenlijk hetzelfde te eten als wat je op kantoor vaak at. Nam je op kantoor bijvoorbeeld twee boterhammen en een cracker? Neem dit thuis dan ook.

Zorg ook dat je echt even weg bent van je beeldscherm tijdens je lunchpauze. Dit verbetert niet alleen uiteindelijk je productiviteit, maar zorgt er ook voor dat je minder eet. Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat wanneer je eet als je afgeleid wordt, je sneller geneigd bent om meer te eten. Is het niet tijdens het eetmoment zelf, dan is het wel op een later moment van de (mid)dag.

Probeer genoeg te blijven bewegen

Wat beweging betreft is het ook lastig in coronatijd. Normaal gesproken beweeg je een stuk meer als je op kantoor bent dan wanneer je thuis zit. Een wandelingetje naar een collega of het koffiezetapparaat is op kantoor immers een stuk sneller gemaakt. Het klinkt misschien gek, maar dit soort loopjes bij elkaar zorgen ervoor dat je relatief veel beweegt gedurende een werkdag. Zeker als je het vergelijkt met wanneer je thuis werkt. Probeer dus een momentje in te plannen dat je even een wandeling maakt rond het huis. Dit is niet alleen goed voor je beweging, maar zo’n wandeling helpt je ook om heel even je zinnen te verzetten!

Extra hulp bij afvallen

Wil je in coronatijd toch meer hulp krijgen met afvallen? Dat kan! Wist je bijvoorbeeld dat online afvallen de specialiteit is van Weight Watchers (WW)? Zij stellen een programma op dat speciaal is ingericht voor jou. Zo helpen ze de manier van afvallen te vinden die voor jou het meest effectief is. Dit doen ze door je bij te laten houden wat je eet en hoeveel je beweegt, maar ook door bijvoorbeeld een persoonlijke BMI berekening. Gewapend met deze kennis ben jij klaar om goed voorbereid de uitdaging met jezelf aan te gaan!

Vorig artikel Schoonmaken: wat mag je van medewerkers verwachten?
Volgend artikel Café racer in showroom
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!