Home Huis Geschuurd leer

Geschuurd leer

0
Geschuurd leer

Het interieur van je huis is voor elke meubel liefhebber één van de belangrijkste onderdelen. Allereerst moeten natuurlijk de andere onderdelen van je huis gereed zijn. Dit kan bijvoorbeeld de gehele keuken zijn en de wanden van de woonkamer en/of slaapkamer. Vaak zijn dit de basis onderdelen en hebben huiseigenaren dit wel onder controle. Het grootste werk komt om de hoek kijken wanneer het huis ook echt ingedeeld moet worden. Bij de indeling van je huis komen twee fases om de hoek kijken. Allereerst maak je een indeling van je huis. Je kunt bijvoorbeeld de plattegronden uitprinten en met zelfgemaakt kaartjes/plakkertjes bepalen wat waar komt. Wanneer de indeling logisch voelt is het tijd om te gaan kijken welke van de ingedeelde meubels je al hebt, en welke nog gekocht moeten worden. Wanneer je verhuist van het ene naar het andere huis heb je vaak al meubels staan. Als je verhuizing zich voordoet uit je ouderlijk huis of je studentenkamer moet je waarschijnlijk wat meer aanschaffen. In deze blog geven we een aantal tips over mooie materiaal geschuurd leer om je te helpen bij je meubelkeuze.

Geschuurd leer

Als eerste materiaal behandelen we geschuurd leren. Deze leersoort wordt vaak met de hand gemaakt en is gemaakt van dierenhuiden. Buffelleer is een leer dat zich uitstekend uitleent voor deze bewerkingen. Buffelleer heeft een natuurlijke uitstraling. De ongelijkheden die in de natuur ontstaan blijven zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat je het ruige van de natuur in het interieur van je huiskamer kunt verwerken. Geen één buffel is gelijk, hierdoor is ook geen meubelstuk gelijk. Wanneer twee stoelen gereed zijn na het schuren lijken ze niet op elkaar. De natuurlijke markeringen die ervoor zorgen dat elk meubel ander is, worden op meerdere manieren ‘gemaakt’. In het leven van de buffel kan het gebeten worden door insecten, kunnen er huidplooien en rimpels ontstaan en kunnen littekens genezen. Door deze natuurlijke aspecten is geschuurd leer een uniek product. Het leven dat het dier heeft geleid zie je terug in je meubilair. Hierbij komt kijken dat het geschuurde leer erg zacht aanvoelt. Door het opruwen van het leer krijgen je meubels een stoere uitstraling, bijvoorbeeld een geschuurd leren bank.

Het onderhoud

Bij aankoop ziet geschuurd leer er strak uit, maar zonder onderhoud blijft dit niet zo. Er kan namelijk nieuwe plooivorming ontstaan. Bij het zitten op het meubilair oefen je druk uit en kan ook de vulling van het zitkussen zachter worden. Voorbij bij een natuurproduct zoals dit is onderhoud heel belangrijk. Hierom is het belangrijk dat je minimaal vier keer per jaar onderhoudsmiddel voor het leer gebruikt. 

Vorig artikel Café racer in showroom
Volgend artikel Nieuwe broodtrommels aanschaffen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!