Home Huis De juiste barbecue tools om aan te schaffen

De juiste barbecue tools om aan te schaffen

0
De juiste barbecue tools om aan te schaffen

BBQ accessoires zoals prikkers, vis- en vleesklemmen en bbq bakmatten zijn allemaal mooi voor het oog en leuk om in je keukenkast uit te stallen. Maar is de aanschaf van deze BBQ tools wel zinvol?

De volgende tools zijn wel nuttig bij de BBQ :

              Kernthermometer

Met een kernthermoter controleer je of de vis of het vlees gaar is. Bij een hele kip of een mooi stuk steak is het doodzonde om het vlees door te laten garen en met een kernthermometer kun je heel goed het vlees in de gaten houden. Een kernthermometer is te vinden in allerlei vormen, soorten en prijsklassen. Het kan in de vorm van een pen die je in het vlees prikt of een met een probe aan een draad. Het vlees dek je af met een deksel terwijl je de kernthermometer in het vlees zet tijdens het barbequen. Hierdoor is het mogelijk om de temperatuur constant te controleren zonder de deksel er van af te doen. Een geavanceerde kernthermometer is in deze moderne tijd niet weg te denken. Een kernthermometer met Bluetooth kun je verbinden op je telefoon of tablet zodat je in een app middels een grafiek de temperatuur kunt volgen. Handig zijn ook de alerts die je kunt instellen in de app zodat je een waarschuwing krijgt als een bepaalde temperatuur is bereikt.

              Twee BBQ tangen

Waarom zijn er nou 2 BBQ tangen nodig? Een BBQ tang is nodig om de etenswaren om te keren op de barbeque plaat en de andere gebruik je om de hete kolen te verplaatsen. Met een BBQ tang kun je de brandende kolen makkelijk oppakken en verplaatsen dan een aspook.

              Hittebestendige handschoenen

Bij A tot Z barbeque ga je aan de slag met veel hitte. Soms moet je tussendoor wat houtskool bijvullen en daarvoor moet het rooster even opgetild worden. Doeken, ovenwanten en tangen zijn een optie om dit klusje te doen maar met hittebestendige handschoenen gaat het heel erg makkelijk. Met hittebestendige handschoenen hoef je niet te vrezen dat je jezelf gaat verbranden en kun je heel gewoon het rooster optillen en het houtskool erbij doen.

              BBQ borstel

Een BBQ borstel is een goede tool die je zeker nodig hebt om een heel onverwikkelijke klus te klaren en dat is het schoonmaken van het rooster. Met deze tool verloopt het schoonmaken van het rooster vlot. Het rooster kun je het best schoonmaken als deze nog heet is. Je kunt het gelijk beginnen met schoonmaken nadat je klaar bent met barbecuen. Omdat het rooster nog heet is, is het verstandig om de hittebestendige handschoenen aan te doen ter bescherming. Borstel zowel de bovenkant als de onderkant van het rooster goed af met de BBQ borstel.

              Basting kwast

Tijdens het barbecuen smeer je het vlees in met de inlegsaus. Je zult dus een basting kwast frequent nodig hebben. Een basting kwast met een lange steel en met siliconen haren eraan is het beste. Een kwast met echte haren eraan is af te raden omdat de haartjes losraken en in het eten kunnen achterblijven.

Nu je weet welke barbecue tools je het best kunt gebruiken tijdens het barbecuen zul je met meer gemak je barbecue gerechten klaarmaken. Bovendien bespaar je geld door geen overbodige barbecue tools aan te schaffen. Je bespaart daarmee ook heel wat opslagruimte.

Vorig artikel Een bedrijf op starten en wat je moet weten
Volgend artikel Tips voor een gekneusde of verzwikte enkel
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!