Home Algemeen Een bedrijf op starten en wat je moet weten

Een bedrijf op starten en wat je moet weten

0
Een bedrijf op starten en wat je moet weten

Zit je we eens samen met je beste vriend of vriendin te piekeren over hoe stom je je werkplek wel niet vind en dat je ontslag wilt nemen? Maar ja, ontslag nemen gaat niet. Dan heb je geen inkomen en kan je jezelf niet onderhouden. Niet meer voor een baas willen werken en gewoon je eigen bedrijf opzetten is iets wat iedereen ( neem ik aan) wel wilt. Maar hoe welke stappen moet je ondernemen om dit allemaal te doen. Als allereerst wil ik als tip meegeven dat iedereen die zulke grote stappen wilt zetten in het leven moet stoppen met bang zijn dat het niet gaat lukken. Angst is iets wat ons allen tegenhoud om stappen te ondernemen.

Ondernemingsplan

Begin als allereerst met een ondernemingsplan. Dit houd in dat je je doel oftewel missie en visie opschrijft. Maak een begroting en bedenk en budget. Zolang je dit alles niet weet kom je niet ver, sterker nog, je kunt dan helemaal niet beginnen met een onderneming. Je moet eerst duidelijk hebben staan wat je nou precies wil en hoe je dat denkt uit te voeren. Nadat je je ondernemingsplan klaar hebt staan kun je deze laten controleren door een coach die mensen helpt met hun beginnende onderneming. Hij of zij kan je eventueel een aantal dingen laten aanpassen.

Hierna ga kijken naar een zakelijke email en rekening. Want je bedrijf wil je natuurlijk kunnen onderscheiden van je persoonlijke leven.

Het echte begin

In het begin van je onderneming is het gewoonlijk dat je nog geen geld wilt uitgeven aan opslagruimtes (mocht je dat nodig hebben). Je kunt samen met je zakenpartner hierover puzzelen en misschien wel je eigen huis als tijdelijke opslagruimte gebruiken. Mocht je toch nog wat kwijt kunnen, dan kan je voor niet al te duur en ruimte afhuren. Zodra je eindelijk staat ingeschreven bij KvK gaat alles van start. In het begin gaat het niet zo vlot, maar naarmate je bedrijf groeit en meer naamsbekendheid krijgt dan ga je pas echt winst maken. De stappen die je dan moet ondernemen zijn natuurlijk een andere opslagruimte vinden.

Door de groei van je bedrijf kun je internationaal verhuizen, mocht je nog meer willen uitbreiden. Doordat je veel meer bestellingen binnen krijgt, moet je veel meer op voorraad hebben. Dus heb je een grotere ruimte nodig. Dit schreeuwt om een grotere opslagruimte! Behalve opslag moet je waarschijnlijk ook personeel inschakelen. Je kunt bepaalde taken niet meer alleen of met z’n tweeën uitvoeren. Dankzij een uitbreiding komt er niet alleen meer geld binnen, maar je geeft ook weer meer geld uit.

Vorig artikel Een nuttige invulling van je zomervakantie
Volgend artikel De juiste barbecue tools om aan te schaffen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!