Home Gezonde levensstijl Tips voor een gekneusde of verzwikte enkel

Tips voor een gekneusde of verzwikte enkel

0
Tips voor een gekneusde of verzwikte enkel
enkelbrace

Het is iedereen wel eens gebeurd: je struikelt over een drempel of zelfs je eigen voeten, een opstaande tegel of je stoot je teen tegen een tafelpoot en maakt een rare draai in je vak. Een gekneusd of verzwikte enkel kan vaak geen permanente schade achterlaten, mits je deze goed verzorgt en niet teveel belast. Maar wat is nou echt een goede verzorging? Al kan internet in zulke gevallen altijd enorm verrijkend zijn, spreken veel websites en tips elkaar enorm tegenspreken. Daarom zetten we voor jou hier op een rijtje hoe je zo’n enkel nou het beste weer aan het lopen krijgt.

Let goed op

Vroeger toen ik jong was verzwikte ik regelmatig mijn enkel tijdens het rennen en spelen. Mijn moeder deed er dan altijd een rek verbandje om, zodat de boel stevig ondersteund werd. Om goed te werken moet zo’n ding natuurlijk wel goed strak zitten. Omdat ik er vanuit ging dat zij het goed zou doen en zij natuurlijk niet zelf kon voelen hoe het verbandje zat deed ze deze alleen vaak veel te strak, waardoor de pijn alleen maar erger werd. Ook hielp het niet dat ik altijd per se door wilde blijven spelen!

Dat soort kleine foutjes moet je natuurlijk voorkomen als je geen permanente schade aan te richten of ervoor te zorgen dat je nog vatbaarder wordt voor het kneuzen of zwikken van je enkel in je verdere leven.

Hoe moet het dan wel?

Tegenwoordig is er gelukkig goed geïnnoveerd als het aankomt op het zelf thuis behandelen van dit soort dingen. Waar je voorheen altijd alles langs de dokter moest halen, kunnen we nu zelf van alles op het internet vinden. Maar ook op het gebied van hulpmiddelen is er veel veranderd.

Er zijn bijvoorbeeld allerlei zalfjes verkrijgbaar die in ieder geval tijdelijk de pijn kunnen verzachten. Dat betekent echter niet dat de schade ook echt weg is, dus pas op dat je bij gebruik van dat soort middeltjes niet gaat overbelasten!

Ook is een enkelbrace een enorm handig hulpmiddel. Het heeft hetzelfde effect als het oude rekverbandje, maar dan met een ergonomisch design waarbij je zelf nooit de mis in kunt gaan. Ideaal dus terwijl je enkel geneest of als je op een later moment weer risicovolle activiteiten doet! Er is enorm veel innovatie op het gebied van enkelbraces geweest, dus er zijn verschillende prijscategorieën en variatie in de hoeveelheid ondersteuning. Ideaal dus!

Vorig artikel De juiste barbecue tools om aan te schaffen
Volgend artikel Muggen, je komt ze overal tegen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!